Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ναι μεν αλλά κύριε πρωθυπουργέ…

Tου Παναγιώτη Αποστόλου…
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις δημοσκοπήσεις εισπράττει σε συντριπτική πλειοψηφία του λαού, την επιδοκιμασία του, για το σφράγισμα των συνόρων μας με την Τουρκία στον Έβρο, που προκάλεσε την – τουλάχιστον – προσωρινή οπισθοχώρηση των τουρκικών δυνάμεων (στρατοχωροφυλακή, αστυνομία, παράνομοι μετανάστες) από εκεί, αλλά και για τους επιτυχείς διπλωματικούς χειρισμούς του προς τα μέλη – κράτη της ΕΕ και των θεσμικών τους παραγόντων.

Αφού κατάφερε, όλοι οι παραπάνω να αποδεχτούν πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και να συνδράμουν αναλόγως την ελληνική προσπάθεια, της μη παραβίασης δηλαδή, των ελληνικών/ευρωπαϊκών συνόρων!

Ταυτόχρονα κατάφερε να τους πείσει πως, όλη η τουρκική επιχειρηματολογία, όλη η άθλια προπαγάνδα της Τουρκίας, ήταν fake news, όπως πχ. για νεκρούς μετανάστες από ελληνικά πυρά, περί του ξυλοδαρμού κατά την σύλληψή τους, όσων μεταναστών μπόρεσαν από κάποια αφύλακτα περάσματα να περάσουν στην ελληνική Επικράτεια, αλλά και τις πληρωμένες “ματωμένες” ξένες γραφίδες, όπως η αμερικανική εφημερίδα New York Times, “όπλο” των “Δημοκρατικών” των ΗΠΑ!

Επίσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισπράττει την επιδοκιμασία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας για τα έγκαιρα, αν και απάνθρωπα, μέτρα που έλαβε κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του θανατηφόρου ιού που πλήττει την παγκόσμια ανθρωπότητα!

Ωστόσο πολιτικά λάθη (;;;) που ακολούθησαν, ενδεχομένως να ακυρώσουν τη δημοφιλία του Πρωθυπουργού και να εξισορροπήσουν τα πολιτικά του οφέλη από τα παραπάνω επιτεύγματα! Και είναι πολλά αυτά τα πολιτικά λάθη (;;;) που ακολούθησαν! Όπως επί παραδείγματι, παραθέτω παρακάτω, μερικά από αυτά:

Η ένταξη του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, παρ΄ ότι η ΝΔ εξ αρχής είχε εναντιωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών! Και το ακόμη πιο άστοχο, ήταν πως το ΥΠΕΞ μας χαιρέτησε με επίσημη ανακοίνωση αυτήν την ένταξη! Δηλαδή, δεν κρατήθηκαν ούτε καν τα προσχήματα!
Η απόφαση διαμονής παράνομων μεταναστών σε 28 νέα hotspots σε όλη την Επικράτεια, την ίδια ακριβώς ώρα που ο ελληνικός λαός είναι κλεισμένος στο σπίτι του και δεν μπορεί να αντιδράσει!


Η απόφαση του ΥΠΕΣ κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα, ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω πανδημίας, εκ των οποίων άκουσον – άκουσον, τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ δίνονται για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς!
Η απόφαση της κυβέρνησης, με την οποία δεσμεύονται 11 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστική καμπάνια από τα ΜΜΕ για να ενημερώνουν τάχατες τον ελληνικό λαό για τον κορωνοϊό, αλλά επί της ουσία για να τον “τρομοκρατούν” από το πρωί μέχρι το βράδυ! Όταν αυτήν την πρακτική, αυτής της υπερπροβολής, την καταδίκασε και ο υπεύθυνος της κυβερνήσεως, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας! Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών δεν μπορούσαν αφιλοκερδώς να παρέχουν αυτό το κοινωνικό έργο;

Η επιβεβαιωμένη ελεύθερη μετακίνηση πολλών παράνομων μεταναστών (και στα ΜΜΜ) σε όλη την Επικράτεια, χωρίς καμιά πρόβλεψη τήρησης όλων των κανόνων που ισχύουν για όλους τους Έλληνες!!
Επιπρόσθετα, στην προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως συμφώνησαν για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών των χωρών Αλβανίας και “Βορείου Μακεδονίας”, οι οποίες επί σειρά μηνών είχαν παγώσει!

Δηλαδή, συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα (ειδικότερα) για την Αλβανία;

Όταν υπάρχουν πολλές δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν, πως ο φασίστας Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν σε συνεργασία με τον άλλο φασίστα ηγέτη της Αλβανίας Έντι Ράμα θα μεταφέρουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες σε χωριά της Βορείου Ηπείρου, σε διάφορα hotspot; Όταν αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλβανική κυβέρνηση θα προβεί, ακόμη, και σε επίταξη οικιών που δεν κατοικούνται για την στέγαση παράνομων μεταναστών;

Όταν σε αυτούς τους παράνομους μετανάστες, ενδεχομένως να είναι και τζιχαντιστές, οι οποίοι θα κάνουν κόλαση τη ζωή της εκεί ελληνικής μειονότητας;

Τα συνυπολόγισε όλα τα παραπάνω η ελληνική κυβέρνηση;

Θα αφεθεί η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, έρμαιο των ορέξεων του Ερντογάν και του Ράμα;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)