Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Δημ. Κωνσταντακόπουλος : Η Παγκόσμια Αναταραχή με αφορμή τον νέο Κορωνοιό

Ο αρθρογράφος – συγγραφέας και επικεφαλής του konstantakopoulos.gr Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας στον 98.4 , τόνισε ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια από τις πιο σοβαρές και περίπλοκες κρίσεις στην ιστορία της. Δεν είναι μόνο μια υγειονομική, είναι επίσης μια κοινωνικο-οικονομική, μια οικολογική και μια γεωπολιτική κρίση. 
Στην Ευρώπη, ανοίγει επίσης ένα νέο κεφάλαιο της βαθιάς και πιθανώς τελικής κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Όμως κανένας παγκοσμίως, ούτε και στην Ευρώπη (ή για να είμαστε ακριβείς πολύ λίγοι άνθρωποι και δυνάμεις) φαίνεται να είναι σε θέση να διατυπώσουν κάποιες σοβαρές ιδέες για το τι πρέπει να γίνει, μια προγραμματική απάντηση στην κρίση. 
Οι μόνοι που διαθέτουν μια τέτοια σαφή και ολοκληρωμένη (αν και αποτρόπαιη) απάντηση είναι η νέο-ολοκληρωτική τάση που αναπτύσσεται στους κόλπους του δυτικού καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος (Πομπέο, Νετανιάχου, Τίελ κλπ. με όργανό τους τον Τραμπ). 

Και αυτή δεν είναι άλλη από την εντατικοποίηση της πολιτικής που ήδη ασκούν (πόλεμοι κάθε είδους κατά του Ιράν, της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Κίνας, πόλεμος κατά των λαϊκών τάξεων στη Δύση, πόλεμος κατά του παγκόσμιου Κλίματος).
Από την πλευρά τους, οι «νεοφιλελεύθεροι παγκοσμιοποιητές» δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα στο σύστημα. 
Το γεγονός ότι παρουσιάζουν τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ συνιστά από μόνο του την καλύτερη ένδειξη ότι δεν έχουν τίποτα να προτείνουν. Το μόνο που θέλουν είναι να ξαναβάλουν το παληό μηχάνημα σε λειτουργία, με όσο το δυνατό λιγότερες αλλαγές. 
Αλλά η κρίση, αν δεν είναι η ίδια προϊόν του … μηχανήματος (δεν γνωρίζουμε αν ο κοροναϊός είναι προϊόν φυσικής μετάλλαξης, της βαθειάς αλλαγής της σχέσης μας με τη φύση ή ερευνών σε εργαστήρια), ανέδειξε σε κάθε περίπτωση τα προβλήματά του . 
Και μόνο το γεγονός ότι η Κούβα, μια φτωχή χώρα του Τρίτου Κόσμου, υπό καθεστώς εναντίον οικονομικού πολέμου εναντίον της (κυρώσεις) τα καταφέρνει πολύ καλύτερα στην προστασία του πληθυσμού της από την πλουσιώτερη χώρα του κόσμου, τις ΗΠΑ, τα λέει όλα και καθιστά περιττό τον σχολιασμό. 
Άλλωστε, ακόμα κι αν γίνει δυνατό να ξαναμπεί το παλιό σύστημα σε λειτουργία δεν θα είναι πολύς ο χρόνος μέχρι να εμφανισθεί η επόμενη κρίση, και η επόμενη κρίση θα είναι βαθύτερη, πιο επικίνδυνη και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη. 
Οποιοδήποτε άτομο με κάπως σοβαρή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στον πλανήτη και χωρίς προσωπικό συμφέρον να λέει το αντίθετο, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι η παρούσα οικονομική, κοινωνική, διεθνής και οικολογική τάξη πραγμάτων είναι αδύνατο να διατηρηθεί, δεν είναι βιώσιμη μεσοπρόθεσμα και φέρει μαζί της όχι τον κίνδυνο αλλά τη βεβαιότητα της εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους σε ένα χρονικό ορίζοντα για τον οποίο δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει τον τρέχοντα αιώνα. 
Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος , μίλησε τέλος για την ανεξήγητη υπόσχεση της Ελλάδας, σε μια κρίσιμη γεωπολιτικά περίοδο , να υποδέχεται μετανάστες από την Λιβύη , στα πλαίσια της επιχείρησης «Ειρήνη» με περιπολίες της διεθνούς συμμαχίας στη θάλασσα της Λιβύης, νότια της Κρήτης. 


Subscribe: https://goo.gl/SK4FTd 
Το πρωί ενημέρωση, ψυχαγωγία όλη μέρα... 
Ακούστε μας ζωντανά εδώ: www.radio984.gr 
Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα δίκτυα 
Μέλος του ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV Subscribe CreteTv: https://goo.gl/qyDHtn Subscribe neakriti: https://bit.ly/2zSmuw7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)