Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογoς: Κατηγορεί τον ΠΟΥ για «πολιτικά παιχνίδια» με τον κορονοϊό


Κατηγορεί τον ΠΟΥ για «πολιτικά παιχνίδια» με τον κορονοϊό

Νέα διάσταση λαμβάνει το ζήτημα κατά πόσον ο ΠΟΥ αντέδρασε σωστά και έγκαιρα στην πανδημία του κορονοϊού, καθώς ο Παγκόμσιος Ιατρικός Σύλλογος που εκπροσωπεί δέκα εκατομμύρια γιατρούς σε όλο τον κόσμο κατηγορεί τον Οργανισμό δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ταϊβάν σχετικά με τον κορονοϊό.
Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος που εκπροσωπεί πάνω από 10 εκατομμύρια γιατρούς ανά τον κόσμο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καυτηριάζει την στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο ζήτημα του κορονοϊού.

Ο Σύλλογος με επιστολή του προς τον επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους τονίζει ότι «ο οργανισμός δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ταϊβάν σχετικά με τον κορονοϊό», καλώντας τον μάλιστα «να συμπεριλάβει την ασιατική χώρα στις ενημερώσεις».
Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρει «Η πανδημία έδειξε πόσο καταστροφικό είναι για την δημόσια υγεία να αποκλείεται από τη συμμετοχή της στον οργανισμό μια χώρα σαν την Ταϊβάν, η οποία αντιμετωπίζει με επιτυχία τον κορονοϊό».
Προ ημερών, η Ταϊπέι κατηγόρησε τον ΠΟΥ ότι «παίζει με τις λέξεις», αναφορικά με τις λεπτομέρειες ενός ηλεκτρονικού μηνύματος, σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του COVID-19, μεταξύ των ανθρώπων.
Σημειώνεται ότι η Ταϊβάν δεν είναι μέλος του ΠΟΥ, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του Πεκίνου, υποστηρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)