Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Μεχρι τωρα η μασκα δεν ηταν υποχρεωτικη, τωρα που η κορωνογριπη εφυγε την κανουν υποχρεωτικη...

Σχόλιο ιστολογίου:
καλά ο Τσιόδρας δεν μας έλεγε να μην φοράμε μάσκα είναι μόνο για όσους είναι άρρωστοι, άσε που δεν προσφέρει τίποτα, κινδυνεύουμε να πάμε τον ιο στο σπίτι μας ....
Τελικά ο Τσίοδρας δεν είναι επιστήμονας αλλά η μαριονέτα της κυβέρνησης και του Π.Ο.Υ. να τον χαιρόμαστε και μην ξεχνάτε στις 18:00 να κάθεστε όλοι οι χάνοι να τον ακούσετε ....

Διαβαστε τα ρεζιλικια του Καθεστωτος..
Ολα τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα νέα μέτρα ....
150 ευρώ για μη χρήση μάσκας...


Αντιμέτωποι με βαριά «καμπάνα» θα βρίσκονται όσοι δεν φορούν προστατευτική μάσκα από τις 4 Μαΐου εκεί όπου θα είναι υποχρεωτικό.

Είναι σαφές πως η χρήση προστατευτικής μάσκας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην δεύτερη φάση αντιμετώπισης του κοροναϊού, στην οποία εισέρχεται η χώρα από τη Δευτέρα.

Έτσι, όποιος δεν φοράει μάσκα, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο θα βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 150 ευρώ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία,

κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και όποιες επειχειρήσεις προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Ακόμη, μάσκα υποχρεούνται να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Αυστηρή σύσταση προβλέπεται για τη χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πολίτες.

Επιπλέον αυστηρή σύσταση υπάρχει για τη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ελεγκτές θα έχουν επιφορτιστεί για την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες 3ης ηλικίας να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι, αν και υπάρχει ισχυρή σύσταση για εκείνους να συνεχίσουν να μένουν σπίτι.

Διαβάστε ακόμη: Το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Επιπλέον, παραμένει το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ, όπως επίσης και το πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη συνάθροιση άνω των 10 ατόμων.

Επιπλέον, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυστηροί κανόνες σχετικά με τη χρήση μάσκας αλλά και την τήρηση αποστάσεων προβλέπονται και για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα από 4 Μαΐου (1η φάση) επαναλειτουργούν: Κομμωτήρια και κουρεία, καταστήματα οπτικών ειδών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής όπως ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα μανικιούρ πεντικιούρ, πώλησης φυτών και λιπασμάτων, βιβλιοπωλεία, καταστήματα αθλητικών ειδών καθώς και επιδιόρθωσης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Το ωράριο λειτουργίας θα ξεκίνα στις 10 π.μ. ενώ θα είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, η τήρηση απόστασης 2 μέτρων, καθώς και η χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Για επιχειρήσεις έως 20 τ.μ. επιτρέπεται η παρουσία 4 ατόμων.

Για επιχειρήσεις από 21 τ.μ. έως 100 τμ επιτρέπεται η παρουσία 4 ατόμων +1  ανά 10 τ.μ.

Για επιχειρήσεις από 101 τ.μ. και άνω επιτρέπεται η  παρουσία 12 ατόμων συν 1 ανά 15 τ.μ.

Αν το κατάστημα έχει ορόφους δεν επιτρέπεται περισσότερο από 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ενώ η χρήση των ανελκυστήρων επιτρέπεται μόνο με τη χρήση του 40% της χωρητικότητάς τους.

Ειδικά για τα κομμωτήρια και επιχειρήσεις καλλωπισμού το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ για τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για το Σαββάτο.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες μόνο μετά από ραντεβού, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει καθημερινά να συμπληρώνουν κατάλογο με τα προγραμματισμένα ραντεβού και τις ώρες προσέλευσης των πελατών.

πηγη 


apagoreuetai-group.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)