Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ξεσηκωμός για την κηδεία του ήρωα στην Αλβανία

Σε ετοιμότητα δεκάδες πούλμαν για να μεταφέρουν κόσμο από όλη την Ελλάδα στους Βουλιαράτες για το τελευταίο «αντίο»
Την απάντηση των αλβανικών Αρχών για την παράδοση της σορού του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του αναμένουν οι βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, καθώς από αυτήν θα εξαρτηθεί πότε θα γίνει η κηδεία του. 
Για να συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του τον αδικοχαμένο ομογενή αναμένεται να εισρεύσουν στους Βουλιαράτες καραβάνια πολιτών από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα σημεία της χώρας, και ήδη ναυλώθηκαν δεκάδες πούλμαν για τη μεταφορά τους.

Αυτή την κινητοποίηση, άλλωστε, φαίνεται ότι «τρέμουν» οι αλβανικές Αρχές, που καθυστερούν με προκλητικό τρόπο τις διαδικασίες για την ταφή του
αδικοχαμένου Κωνσταντίνου. Μέλη βορειοηπειρωτικών συλλόγων ανέφεραν χθες ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου που θέλει να τιμήσει τη μνήμη του ομογενούς και να διαδηλώσει ειρηνικά.
«Ακόμη δεν έχουμε περάσει σε λίστα τις κρατήσεις. Ομως, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Ναυλώνουμε λεωφορεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και αλλού» τόνισε ο Νίκος Γκάζικας, πρόεδρος του Συλλόγου του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού, που ανάρτησε ανακοίνωση στο διαδίκτυο, παρακινώντας όσους θέλουν να παρευρεθούν στην τελετή.
Κρατήσεις
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μόνο από την Αθήνα έχουν γίνει 100-150 κρατήσεις. «Βλέπω ότι υπάρχουν ανακοινώσεις από πολλούς φορείς που θέλουν να ναυλώσουν λεωφορεία» επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» Λεωνίδας Παππάς, προσθέτοντας ότι επιθυμία της οικογένειας του νεκρού ομογενούς είναι να μη δημιουργηθούν έκτροπα και θα διασφαλίσει να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Μέλος άλλου βορειοηπειρωτικού συλλόγου της Αθήνας επιβεβαίωσε, επίσης, ότι υπάρχει μεγάλη οργάνωση από διάφορες περιοχές, συμπληρώνοντας πως ο κόσμος θα πάει στους Βουλιαράτες για να τιμήσει τη μνήμη του Κωνσταντίνου και όχι για να ανοίξει μέτωπο.
«Από εμάς δεν θα παρεισφρήσει κανένα ακραίο στοιχείο, εκτός κι αν είναι προβοκάτσια των Αλβανών...» πρόσθεσε με νόημα.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)