Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Οι μαυραγορίτες της σύγχρονης Γερμανικής Κατοχής.

Ριχάρδος: Δικογραφία – «φωτιά» για τη μαφία του χρυσού - Θα δρούσαν ακόμα και στο Λας Βέγκας Ριχάρδος: Δικογραφία – «φωτιά» για τη μαφία του χρυσού - Θα δρούσαν ακόμα και στο Λας Βέγκας

Πώς η συμμορία θα επεκτεινόταν ακόμα στις ΗΠΑ - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών του κυκλώματος – Οι κωδικές ονομασίες, το χυτήριο στην καρδιά της Αθήνας και ο αρχηγός
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του πολυπλόκαμου κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού που φέρεται να διηύθυνε ο 51χρονος τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής Δημήτριος – Ριχάρδος Μυλωνάς μαζί με έναν Τούρκο περιλαμβάνει η ογκωδέστατη δικογραφία που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr.
Εξίσου αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών της «μαφίας του χρυσού», τα οποία συμμετείχαν στην εξαγωγή κυρίως στην Τουρκία μεγάλων ποσοτήτων τηγμένου χρυσού σε καθημερινή βάση, μέσω τουριστικών λεωφορείων. Οι επίμαχοι διάλογοι που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία καταδεικνύουν το πώς καθορίζονταν οι «αμοιβές» των μελών της «μαφίας του χρυσού», αλλά και πώς γινόταν η μεταφορά του πολύτιμου μετάλλου στην Τουρκία.
«Κατά το διάστημα από Ιούνιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση εξήγαγε παράνομα χρυσό στην Τουρκία
αποδεδειγμένης αξίας βάσει της επισύνδεσης 3.019.000 ευρώ και εκτιμώμενης αξίας βάσει του συνολικού συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, 5.419.000 ευρώ με απώλειες για το κράτος στην πρώτη περίπτωση 724.560 ευρώ και στη δεύτερη 1.300.560 ευρώ», αναφέρεται επί λέξει στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ενώ μόνο, στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας όπου γίνονταν τα meetings «επί της οδού Πατησίων στην Αθήνα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 13,695 κιλά εκτιμώμενης αξίας 297.786 ευρώ τα οποία θεωρείται βέβαιο ότι προορίζονταν για παράνομη εξαγωγή στην Τουρκία με τις απώλειες του κράτους να υπολογίζονται σε 71.468 ευρώ».
Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό χρησιμοποιούσαν ως στρατηγείο - χυτήριο το κεντρικό κατάστημα της εταιρείας στην οδό Πατησίων, απέναντι από το Πολυτεχνείο, μέσα στο οποίο καθημερινά έλιωναν δεκάδες κιλά χρυσού προκειμένου να μην μπορούν να το παρακολουθούν οι αστυνομικοί. «Χρησιμοποιούσαν ως χυτήριο για την τήξη του χρυσού χώρο επί της οδού Στουρνάρη έναντι πλαϊνής εισόδου του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (τοποθεσία που δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την παρουσία – επιτήρηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου) και πλησίον κεντρικού καταστήματος νομιμοφανούς επιχείρησης. Ο χώρος εξωτερικά δεν έφερε επωνυμία ή οποιοδήποτε άλλο αναγνωριστικό στοιχείο παραπέμποντας σε εγκαταλελειμμένο κτήριο».

Αργκό αντικειμένων και ονομάτων

Τα μέλη των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα για τουλάχιστον δυο χρόνια χρησιμοποιούσαν αργκό προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί. Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας αποκαλούσαν «ζάχαρη» ή «κίτρινο» τον χρυσό, «στρογγυλό» ή «κορίτσια» τις χρυσές λίρες Αγγλίας, «γραμμές» τις χιλιάδες ευρώ και «χαρτιά» τα χρήματα. Επιπλέον, αντί ονομάτων χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα. Ενδεικτικά: «Χοντρός» ήταν το αρχηγικό μέλος της σπείρας, ο Δημήτριος Ριχάρδος Μυλωνάς, «Μουράτ» ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός Ismail Albouzan κλπ.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, «ο Ριχάρδος θεωρούνταν αυθεντία στο αντικείμενο του χρυσού και διατηρούσε διεθνείς επαφές. Μάλιστα απευθύνονταν σε αυτόν μέσω τρίτων προσώπων για διάφορες εξυπηρετήσεις ακόμα και άτομα με υψηλές θέσεις στη χώρα τους όπως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης που λόγω της πτώσης της λίρας στην Τουρκία του στέλνει χρηματικό ποσό 130.000 χωρίς να προκύπτει η περαιτέρω διαχείριση αυτών των χρημάτων».
Σχεδίαζε δε, να επεκτείνει τις δραστηριότητες του μέχρι το Las Vegas ενώ, ετοίμαζε να μπει δυναμικά και στο χώρο της εμπορίας επώνυμων ρολογιών συμμετέχοντας με 20% σε μια ανώνυμη εταιρεία που θα λειτουργούσε εντός του νέου Αστέρα Βουλιαγμένης με βασικό μέτοχο πασίγνωστο Αθηναίο κοσμηματοπώλη και κεφάλαιο 500.000 ευρώ.
«Ο Ριχάρδος είχε σκοπό τη συνεχή επέκταση της επιχείρησης ακόμη και στο εξωτερικό, Ισπανία – Πορτογαλία και Λας Βέγκας και τη νομιμοποίηση εσόδων μέσω της δραστηριότητας των καταστημάτων». Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι «με χρήση εταιρειών συνήθως σε τρίτα πρόσωπα αποκτούσαν περιουσιακά στοιχεία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι: η ανακαίνιση κατά τη διάρκεια της έρευνας του σκάφους – θαλαμηγού με την ονομασία Ricardo κόστιζε 360.000 ευρώ. Η συμμετοχή με 20% σε νεοϊδρυθείσα εταιρεία εμπορίας ρολογιών με λειτουργία εντός του νέου Αστέρα Βουλιαγμένης και βασικό μέτοχο τον (σ.σ αναφέρεται το όνομα γνωστού κοσμηματοπώλη) με κεφάλαιο 500.000 ευρώ», τονίζεται στη δικογραφία.

Εκατό χιλιάδες ευρώ για διαφημίσεις

«Ο Ριχάρδος είχε συναρχηγία στην εγκληματική οργάνωση με τον Ισμαήλ και είχε τριπλό ρόλο. Αυτόν της συγκάλυψης της δράσης των επιχειρησιακών μελών της οργάνωσης μέσω της βιτρίνας ενεχυροδανειστηρίων, αυτόν της τροφοδότησης με χρυσό από το δίκτυο καταστημάτων της επιχείρησης – βιτρίνας και αυτόν της νομιμοποίησης εσόδων . Βασικότερο εργαλείο στην επίτευξη των ρόλων αυτών ήταν η ομαλή λειτουργία, επέκταση και εν τέλει της εγκαθίδρυσης στη συνείδηση των πολιτών της εταιρείας “Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος» ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο μέσω της οποίας αποκτούσε νομιμοφάνεια η Ε.Ο (εγκληματική οργάνωση) και κατά συνέπεια επεκτείνονταν ασφαλώς η δράση της.
Ως άριστος γνώστης του μάρκετινγκ και με χρηματοδότηση από τα ταμεία της Ε.Ο προέβαινε συνεχώς σε προωθητικές ενέργειες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Μάλιστα διαφημιζόταν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης και συγκεκριμένες εκπομπές τις οποίες απαιτούσε ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκε από την επισύνδεση να απαιτεί από συγκεκριμένους παρουσιαστές επιπλέον χρόνο πληρώνοντας επιπλέον χρήματα, υπόθεση η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω” αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό, ενώ σε άλλο σημείο διευκρινίζεται πως «για να μπορέσει να λειτουργήσει η επιχείρηση κατά τα ανωτέρω πρότυπα χρηματοδοτούνταν καθημερινά και σε μόνιμη βάση από τα ταμεία της Ε.Ο με ποσά που ανέρχονταν κατά μέσο όρο περί τις 100.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)