Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Σε «χαρτογράφηση» όλων των ΜΚΟ προχωρά η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε «χαρτογράφηση» όλων των ΜΚΟ προχωρά η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Νέα «μέτωπα» ανοίγει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που αφενός επιχειρεί να δημιουργήσει για πρώτη φορά ενιαίο μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και αφετέρου αποσκοπεί στη συλλογή στοιχείων για όλες τις αγορές ακινήτων -κυρίως των μεγάλων που αφορούν σε χορήγηση «χρυσής βίζα»- από αλλοδαπούς στην Ελλάδα, ώστε να διαπιστωθεί εάν ενδεχομένως προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η πρώτη «χαρτογράφηση» αφορά όλες ανεξαιρέτως τις ΜΚΟ, οι οποίες δεν έχουν ένα κεντρικό μητρώο αλλά κάθε υπουργείο έχει τις δικές του ανάλογα με το αντικείμενο των δραστηριοτήτων τους. 

Με τον τρόπο αυτό η Αρχή επιχειρεί να καλύψει το κενό που υπάρχει, ώστε να δοθεί η δυνατότητα άσκησης ενιαίου και ολοκληρωμένου ελέγχου σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που αυτές μπορεί να ασκούν και κατά συνέπεια των πηγών χρηματοδότησης που μπορεί να έχουν. 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)