Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Υποπτο για καρκίνο το πιο διάσημο ταλκ της Johnson!

Με δικαστική απόφαση 22 γυναίκες πρόκειται να εισπράξουν αποζημίωση - μαμούθ 4,3 δισ. ευρώ
Aποζημίωση-μαμούθ 4,3 δισ. ευρώ από την Johnson & Johnson αναμένεται να λάβουν 22 γυναίκες που προσέφυγαν κατά της εταιρίας κατηγορώντας την ως υπαίτια για τον καρκίνο των ωοθηκών από τον οποίο προσβλήθηκαν.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι η πούδρα (ταλκ) της εταιρίας για την καθημερινή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής τους περιείχε αμίαντο. Οι πρώτες υποψίες για τη σχέση μεταξύ της χρήσης ταλκ και της εμφάνισης καρκίνου είχαν διατυπωθεί στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν επιστήμονες εντόπισαν σωματίδια ταλκ σε καρκινικούς ιστούς ωοθηκών και τραχήλου.


«Επί 40 και πλέον χρόνια η Johnson & Johnson συγκάλυπτε τα στοιχεία για την παρουσία αμιάντου στα προϊόντα της», αλλά δεν είχε προειδοποιήσει τους καταναλωτές για τους κινδύνους, τόνισε ο δικηγόρος των γυναικών Μαρκ Λάνιερ σε ανακοίνωσή του. Εκτός από αποζημίωση, οι γυναίκες διεκδικούν απόσυρση του προϊόντος από την αγορά ή σηματοδότησή του ως «πιθανά καρκινογόνου». Η εταιρία αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι το ταλκ της περιέχει αμίαντο, δήλωσε ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και ότι θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει κληθεί να καταβάλει η συγκεκριμένη εταιρία έπειτα από αγωγές περί πρόκλησης καρκίνου που αφορούν τα προϊόντα της. Το 2017 δικαστήριο της Καλιφόρνιας επιδίκασε αποζημίωση 358.000.000 ευρώ σε μια γυναίκα που εμφάνισε καρκίνο των ωοθηκών έχοντας χρησιμοποιήσει επί σειρά ετών τα προϊόντα της εν λόγω εταιρίας, ανάμεσά τους και την παιδική πούδρα.

Και έπεται συνέχεια, καθώς ο φαρμακευτικός γίγαντας είναι αντιμέτωπος με περίπου 9.000 νομικές υποθέσεις που αφορούν το σήμα κατατεθέν της εταιρίας, την παιδική πούδρα.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)