Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ την Ελλάδα! Ιδού οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)



Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι εκατοντάδες ψαράδες σε όλο το Αιγαίο τα τελευταία χρόνια αποφασίζουν να παρατήσουν την εργασία τους και στέλνουν τις βάρκες τους για…

απόσυρση λαμβάνοντας μια αρκετά καλή αποζημίωση. Με λίγα λόγια, αντί οι ψαράδες να βοηθιούνται οικονομικά ώστε να συνεχίσουν την εργασία τους σπρώχνονται να την παρατήσουν.
Φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά μέρος ενός σχεδίου να
αντικατασταθούν οι ψαράδες από ξένες πολυεθνικές. Γι’ αυτό τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την απόσυρση είναι αρκετά μεγάλα.
Η ελληνική έκδοση του euronews έκανε ρεπορτάζ για έναν 67χρονο ψαρά ο οποίος μη αντέχοντας οικονομικά αποφάσισε να σταματήσει να εργάζεται. Για την απόσυρση της βάρκας του πήρε 80.000 ευρώ.
Οι αποζημιώσεις μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων για την απόσυρση του αλιευτικού στόλου ξεκινούν από 6000 και φτάνουν τα 260. 000 ευρώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της βάρκας.
Δείτε την ιστορία των ψαράδων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)