Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Οι “σωτήρες”της συμφοράς που επιμένουν ότι θα μας σώσουν από το θηρίο

Πέτρος Καράκης

Ο Αλέξης, ο Κυριάκος, οι λοιποί μνημονιακοί συγγενείς, ο Μπομπολο-Σταύρος, η Φώφη, ο Λεβέντο-πιτασδόρος και ένα σωρό άλλοι μικροπολιτικάντηδες του σωρού που φτιάχνουν κόμματα και κομματίδια, διαγκωνίζονται μεταξύ τους για  να πείσουν ότι ο καθένας απ’ αυτούς είναι καλύτερος διαχειριστής του μνημονιακού ευωμονόδρομου.

Μάγοι της πλάκας, “σωτήρες” της συμφοράς.  Επιμένουν στη γελοία προσήλωσή τους στο πάση θυσία στο ευρώ. Επιμένουν ότι, μπορούν να απαλλάξουν τη χώρα από τη δυστυχία του μνημονίου, από τον Μερκελισμό  και τη γερμανική κατοχή.

Οι “σωτήρες” της συμφοράς δεν μας εξηγούν πως θα τα καταφέρουν  έχοντας απέναντί τους το θηρίο, την Αγγέλα Δωροθέα Μέρκελ, τη μητέρα δηλ. του Μερκελισμού.  Η Δωροθέα  κρατά  σε ομηρία τα κράτη της ευρωζώνης, ελέγχοντας το νόμισμα και καθορίζοντας την πολιτική και οικονομική τους πλατφόρμα, με ολέθριες συνέπειες για υποτελείς χώρες όπως η Ελλάδα. Η μόνιμη φτώχεια είναι η επικεφαλίδα αυτής της πολιτικής.

Η  γοητεία του Αλέξη η πονηριά του Κυριάκου, οι γνωριμίες του Σταύρου και της Φώφης,  η τρέλα του Billy, η καρεκλολαγνία και ανοησία των υπόλοιπων πολιτικάντηδων που συνωστίζονται για να μας σώσουν, η κομπορρημοσύνη όλων των σωτήρων μαζί, προφανώς δεν επαρκούν για να γονατίσουν το γερμανικό θηρίο.

Αν είναι δυνατόν οποιαδήποτε υποτελής ελληνόγλωση κυβέρνηση μέσα στην ευρωζώνη,  να επιβάλλει τις βουλήσεις της στα μεγάλα αφεντικά που εμμένουν στην ίδια γραμμή της ακραίας λιτότητας με ένα υπερτιμημένο ευρώ που σκοτώνει τις περιφερειακές χώρες αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, εκτός από τη Γερμανία που πλουτίζει σε βάρος των υπολοίπων και ειδικότερα σε βάρος της Ελλάδας. Μια Ευρώπη που όλοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι παραμένει ουραγός στο στίβο της διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης.

Η κοινή λογική λέει ότι αυτός που ελέγχει το νόμισμα σε μια νομισματική ζώνη, έχει το επάνω χέρι. Είναι ο κλειδοκράτορας και ο δεσμοφύλακας όλων. Μόνο έξω από αυτήν μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα να ορίσει την πορεία της, προσέχοντας βέβαια να μην κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Είναι εντελώς αντιφατικό και παράλογο να επιχειρείται η κατάργηση του Μερκελισμού με τη Μέρκελ αρχηγό.

Ο Αλέξης, ο Κυριάκος  και οι λοιποί μνημονιακοί φτωχοί συγγενείς, μέσα και έξω απο τη Βουλή, οι “μάγοι” και «σωτήρες» της συμφοράς, μας δουλεύουν. Το θηρίο είναι ανίκητο όσο βρισκόμαστε μέσα στο κλουβί του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)