Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Γιατί, είπαμε, θέλουν αιολικά οι "πολιτικοί" μας; (Αφήνω την ΡΑΕ απ' έξω...)


Η αρχική ανάρτηση από το http://notrickszone.com/2018/07/09/why-are-we-doing-this-a-trove-of-new-research-documents-the-folly-of-renewable-energy-promotion/.

1) https://www.nature.com/articles/s41560-017-0058-z  "...Multiple types of fluctuations impact the collective dynamics of power grids and thus challenge their robust operation... We identify energy trading as a substantial contribution to today’s frequency fluctuations..." Οι πολλαπλές μεταβολές έχουν αντίκτυπο στην συνολική ανταπόκριση δικτύων και δυσχεραίνουν την σταθερή λειτουργία τους.

2) https://www.powerengineeringint.com/articles/2018/01/more-renewables-mean-less-stable-grids-researchers-find.html.  Περισσότερες ΑΠΕ σημαίνουν λιγότερο σταθερά δίκτυα

3) https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.est.8b00407. "...αν μας νοιάζουν οι στόχοι του "Παρισιού" για το "κλίμα" ο πιο απλός τρόπος μείωσης εκπομπών CO2 είναι η υποκατάσταση κάρβουνου με αέριο (ή η υποκατάσταση παλαιών με αποδοτικών μονάδων με νέες, αποδοτικόρες -- μία μονάδα λιγνίτη με 40%
απόδοση εκπέμπει το μισό CO2 από μία με 20%, για το ίδιο ρεύμα. Η κυνική πραγματικότητα είναι ότι οι ΑΠΕ είναι μορφή κρυφής και πανάκριβης επιδότησης του αερίου).

4) http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/aabd40/meta Δίκτυα με πολλά αιολικά, όπως η Ιρλανδία, δεν έχουν επάρκεια ισχύος, απλά επειδή το ρεύμα χρειάζεται και όταν δεν φυσάει, και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται (οι αντλησιοταμιεύσεις είναι τάξεις μεγέθους (10 ή 100 φορές) πιο ασήμαντες από τις ανάγκες αποθήκευσης -- δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε νερά)

5) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1364032117312546  Εγκατάσταση όλο και περισσσότερων ΑΠΕ συνεπάγεται εκθετικά αυξανόμενο κόστος. Ακόμα και όσοι θεωρούν "επιτυχία" την μέχρι σήμερα εγκατάσταση ΑΠΕ βλέπουν ότι περισσότερες θα βλάψουν.

6) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0301421518300983  ...The paper provides evidence for the substitution effect in solar PV and hydropower, but not in wind power sources... Όσο μπαίνουν περισσότερες ΑΠΕ, φαίνεται μικρότερη δυνατότητα υποκατάστασης.  Υποκατάσταση φαίνεται με υδροηλεκτρικά και φωτοβολταϊκά, αλλά όχι με αιολικά. Η εγκατάσταση αιολίκών απαιτεί δέσμευση υδροηλεκτρικών και πρόθετες μονάδες ορυκτών.  Τα  "διαλείποντα" (intermittent) αιολικά δεν μειώνουν ή και αυξάνουν την ηλεκτροπαραγωγή από ορυκτά.

7)  http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0958305X18776546?journalCode=eaea. Πολλές ΑΠΕ προκαλούναρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη.

8) Evaluation of a proposal for reliable low-cost gridpower with 100% wind, water, and solar . Τα σενάρια περί 100% ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ είναι, απλά, ανέφικτα.

9) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956053X17300491 Τα πτερύγια των αιολικών αυξανόμενος οικολογικός εφιάλτης. Απλά, δεν υπάρχει τρόπος να τα ξεφορτωθούμε (αφήνω τι έχουν συμβάλει σε εξοικονόμηση καυσίμων ή ...ύφεση)

10) Ecological Modernization and Ecologically Unequal Exchange Processes in Global Wind and Solar Power Systems .Η κατασκευή αιολικών και φωτοβολταϊκών μεταφέρει περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

11) IOP Publishing Does replacing coal with wood lower CO2 emissions? 2018 Τα βιοκαύσιμα αυξάνουν τις εκπομπές CO2 περισσότερο από το κάρβουνο (λόγω έγγενούς μειωμένης αποδοτικότητας)

12) https://asa.scitation.org/doi/10.1121/1.5039840 Εγγύτητα αιολικών με κατοικίες συσχετίζεται με ενόχληση και μειωμένη ποιότητα ζωής για λόγους υγείας (λόγω ήχων). Υπόηχοι και κραδασμοί (μικροσεισμοί) στο έδαφος μεταδίδονται σε μεγάλες αποστάσειςΚαι να πει κάποιος στα παπαγαλάκια που αντιγράφουν τον πολύ Δρ Παπαγάλο, ότι δεν μιλάμε για την άγρια ζωή ή για τους τράγους, αλλά για ανθρώπους.  Ενοχλούν -- μέχρι τα 4 χιλιόμετρα  Και Low frequency noise and infrasound and its effects on health.

13) Ζημιές στην βιοποικιλότητα. Ξέρω ότι δεν ενδιαφέρει πια το ΣτΕ που βαυκαλίζεται με "σωτηρίες Κλίματος", αλλά νυχτερίδεςβιότοποιαρπακτικά πτηνά, κλπ κλπ.

Είναι γνωστό και τεκμηριωμένο, από τουλάχιστον το 2004, ότι λεγόμενες ΑΠΕ (δεν βάζω τα μεγάλα υδροηλεκτρικά στην κατηγορία)  είναι
  1. ενεργειακά ατελέσφορες: (α) βασικά ασήμαντες και (β) στην ασημαντότητά τους, δεν εξοικονομούν κάποιο πραγματικό καύσιμο (για αυτό και δενμειώνουν CO2)
  2. δεν μειώνουν, οι ίδιες, εκπομπές CO2 --η ύφεση είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο και , λιγότερο, τα πυρηνικά και το αέριο.
  3. ακριβαίνουν το ρεύμα όπου μπουν αφού το κόστος τους προστίθεται, χωρίς να εξοικονομεί κάτι άλλο


Γιατί, λένε οι "πολτικοί" μας, η "ΡΑΕ" μας και ο "ΔΕΔΔΗΕ" μας  ότι πρέπει να βάζουμε ΑΠΕ;  Μα γιατί έτσι τους λένε οι Γερμανοί (που τις εξάγουν) οι Γαλλοιταλοί (που τις λειτουργούν) και οι μαυραγορίτες που θησαυρίζουν με ποσοστά από την απάτη (και που "διορίζουν" τους πολιτικούς μας).

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή ήταν: Η φιέστα στην Νάξο όπου ο κ.Σταθάκης, η ΡΑΕ και δεν ξέρω ποιός άλλος υποκατέστησαν τον κ. Ευθυμιόπουλο της Δάφνης και τον Δρ. Τσιπουρίδη της ΕΛΕΤΑΕΝ. Και ο ΜητσοτάκηςΜπακογιάννης τζούνιορ και οι "επενδύσεις" στα Άγραφα. Έμαθε και την λέξη "επενδύσεις"... Επένδυση του βγάζω μια άδεια και πληρώνομαι από φουκαράδες για το τίποτα.

Η ΡΑΕ παραβιάζει τους λόγους ύπαρξής της... Οι της ΡΑΕ θα έπρεπε να πληρώνονται απ ευθείας από τις εταιρίες των οποίων έχουν γίνει πλασιέ.  Ή να αλλάξουν την ονομασία τους σε Δάφνη 2. Ή σε RΑΕΝ (όπου το ΑΕΝ είναι από το ΕΛΕΤΑΕΝ και το R από το reductio ad absurdum)

Λυπάμαι για την χώρα μας. Όπως θα λυπόμουν και το 1941

archaeopteryxgr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)