Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΚΟΙ


Με αφορμή την ορκωμοσία του Ερντογάν, ας ρίξουμε μια ματιά στους προεδρικούς όρκους της Τουρκίας και της Ελλάδος, για να αντιληφθούμε κάποιες ουσιαστικές διαφορές, τόσο στην νοοτροπία όσο και στην γενικότερη αντίληψη περί Έθνους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος εκλέγεται ΑΜΕΣΑ από το εκλογικό σώμα για μια πενταετία και ο οποίος συγκεντρώνει στα χέρια του όλες τις Εξουσίες του Κράτους, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο, δίνει τον ακόλουθο όρκο:

«Υπό την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ορκίζομαι στην τιμή και στην υπόληψή μου στο μεγάλο τουρκικό έθνος και στην ιστορία του για να διασφαλίσω την ύπαρξη και την ανεξαρτησία του κράτους, την αδιαίρετη ακεραιότητα της πατρίδας και του έθνους, καθώς και την κυριαρχία του έθνους χωρίς περιορισμό, να τηρώ το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ, και την αρχή της κοσμικής δημοκρατίας, να μην αποκλίνω από τις αρχές που πρεσβεύουν τα ανθρώπινα
δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες στην ειρήνη, την ευημερία και σε ένα πνεύμα εθνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Να διατηρώ και να ενισχύω τη δόξα και την τιμή της Τουρκικής Δημοκρατίας και να συνεργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να εκτελέσω με αμεροληψία τις λειτουργίες που έχω αναλάβει»

Ο Έλληνας Πρόεδρος, ο οποίος εκλέγεται ΕΜΜΕΣΑ από την Βουλή των Ελλήνων, ως προϊόν πολιτικής-κομματικής συναλλαγής και ο οποίος ΔΕΝ ΕΧΕΙ απολύτως καμία εξουσία και αρμοδιότητα, δίνει τον ακόλουθο όρκο:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού.»

Οι διαφορές είναι εμφανείς! Ο Τούρκος πρόεδρος, ορκίζεται στο «μεγάλο τουρκικό Έθνος και στην Ιστορία του», δηλαδή στο ποινικό μητρώο που είναι στην πραγματικότητα η τουρκική ιστορία, με μοναδική προσφορά στην Οικουμένη, τις σφαγές, τους βιασμούς, τις λεηλασίες και την ποικιλία των μεθόδων βασανιστηρίων! Ορκίζεται επίσης «να διατηρεί και να ενισχύει την Δόξα και την Τιμή της τουρκικής δημοκρατίας» δηλαδή να συνεχίσει στα βήματα όλων των «μεγάλων» ηγετών της χώρας του, με την μεγάλη συνεισφορά στα προαναφερθέντα εγκλήματα!

Ο αντίστοιχος πρόεδρος της Ελλάδος, ορκίζεται στον Τριαδικό Θεό (!) - θα περίμενε κανείς, μια τέτοια επίκληση στο Θείο να ακολουθείται από κάτι σοβαρό - να φυλάσσει το Σύνταγμα και τους Νόμους. Αυτό. Επικαλείται τον Θεό, όχι για την Ιστορία, όχι για την Δόξα και την Τιμή της Ελλάδος, όχι για την ενίσχυση του πραγματικά μεγάλου - κατά παγκόσμια ομολογία - Ελληνικού Έθνους, αλλά απλώς να προστατεύει μερικές αράδες πάνω σε ένα χαρτί! Γιατί το Σύνταγμα και οι Νόμοι αλλάζουν, έρχονται και παρέρχονται, ενώ οι διαχρονικές Αξίες του Έθνους, της Ιστορίας του, της Φυλής και των Πεπρωμένων Της, είναι Αιώνιες και Αναλλοίωτες στον χρόνο! 

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά Ημών και των τούρκων! Αντί Εμείς ως Ανώτερη Φυλή που έδωσε τα ΠΑΝΤΑ στον Ανθρώπινο Πολιτισμό, ως Έθνος που υμνήθηκε από ΟΛΟΥΣ τους άλλους Λαούς, να δίνουμε έμφαση στην Ιστορία μας και στον Πολιτισμό μας και σε όλες τις Αιώνιες Αξίες που κουβαλάμε για χιλιάδες χρόνια, επικαλούμαστε τον Θεό, ότι θα τηρούμε μερικά άρθρα και εδάφια! 

Κάποτε οι Έλληνες, ήταν λαός αυτοκρατορικός και κοσμοπολίτικος, κάποτε η Ελλάς και η Ιστορία της αποτελούσε την Παγκόσμια Ιστορία και το Κέντρο της Ανθρωπότητας επί αιώνες. Κάποτε σε τούτη την γωνιά της γης, το Ελληνικό Πνεύμα έδωσε, όρισε, χάραξε την πορεία του Ανθρώπου, του έδωσε Σκοπούς και Λόγο ύπαρξης!

Σήμερα, ένα κράτος σε παρακμή, ένας λαός που τον έκαναν να νομίζει ότι είναι ένας ακόμα βαλκάνιος πληθυσμός και μια ξεπουλημένη «ηγεσία» που ορκίζεται σε Συντάγματα που ΔΕΝ σέβεται και σε νόμους που ΔΕΝ τηρεί, μας έχουν οδηγήσει ΟΣΟΥΣ ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, να κοιτάμε τους απέναντι και να τους ζηλεύουμε! Ποιοι; Εμείς οι Ανθρωποπλάστες! Ποιους; Τους σφαγείς υπανθρώπους! Εκείνους που ο τελευταίος Αυτοκράτοράς μας, ο «άγιος και εθνομάρτυρας» Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, αποκαλούσε : αγριογούρουνα!

Αν ξεπεράσουμε την αδράνεια και το σκοτάδι των Καιρών και αλλάξουν τα πράγματα σε τούτο τον Άγιο Τόπο, ο Αρχηγός των Ελλήνων θα δίνει έναν και μόνον όρκο:

«Ου καταισχυνώ όπλα τα Ιερά. Και την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι»

(απόσπασμα από τον Όρκο των Αθηναίων Εφήβων: Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά. Και την πατρίδα δεν θα παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ' όση την παρέλαβα.)

Οψέποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)