Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Αυτό είναι το ΝΑΤΟ που ΜΙΣΕΙ τη Ρωσία! Κάλεσαν να μιλήσει σε εκδήλωση πρώην ηγέτης των Νεοναζί της Ουκρανίας… (ΒΙΝΤΕΟ)



Το Ατλαντικό Συμβούλιο φιλοξένησε κορυφαίο αξιωματούχο της Ουκρανίας με βαθείς δεσμούς με νεοναζιστικές ομάδες μερικές ημέρες αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του…

για την άνοδο της ακροδεξιάς βίας στη χώρα, υπογραμμίζοντας πώς η δεξαμενή σκέψης που χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ συνεχίζει να υποστηρίζει το Κίεβο.
Ο Andriy Parubiy, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, μίλησε την περασμένη εβδομάδα σε εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου στην
Ουάσινγκτον, με τίτλο «Τα μέτωπα της ελευθερίας – Τhe Frontlines of Freedom: μια συνομιλία με τους ομιλητές της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Parubiy δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «αμφισβήτησε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο» και ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες ήταν «η ασπίδα της Ευρώπης». Επίσης, προειδοποίησε ότι η Μόσχα βομβαρδίζει τον δυτικό κόσμο με κακή παραπληροφόρηση. «Αυτός ο πόλεμος είναι για τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων, τα άρματα μάχης έρχονται αργότερα», είπε ο Parubiy.
Περιέργως, το Συμβούλιο παρέλειψε να αναφέρει ότι ο τιμώμενος του φιλοξενούμενος ήταν ο αμετανόητος ηγέτης ενός νεοναζιστικού κόμματος – του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας – προτού αναλάβει το ρόλο του ως επικεφαλής της Verkhovna Rada το 2016.
Σύμφωνα με το κανάλι 4 του Ηνωμένου Βασιλείου , το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα ήταν «ένα φασιστικό κόμμα που σχεδιάστηκε με τους Ναζί του Χίτλερ, με την ιδιότητα του μέλους να περιορίζεται σε εθνοτικά Ουκρανούς». Το Der Spiegel ανέφερε ότι το όνομα του κόμματος ήταν «μια σκόπιμη αναφορά στο Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ» και ότι η εξτρεμιστική οργάνωση είχε μια ανοιχτά αντισημιτική πλατφόρμα.
Το 2004, το ακροδεξιό κόμμα αργότερα μετονομάστηκε ως «Svoboda», αντικαθιστώντας το λογότυπο του νεοναζί Wolfsangel με κάτι πιο ευχάριστο – μια γροθιά με τρία υψωμένα δάχτυλα. Αλλά σύμφωνα με το περιοδικό The Atlantic, η αλλαγή ήταν σε μεγάλο βαθμό αισθητική και όχι ουσιώδης.
«Οι θέσεις της Svoboda έρχονται σε αντίθεση με τα ιδεώδη της ανεκτικότητας και της πολυπολιτισμικότητας της ΕΕ, για να το θέσουμε ήπια» , γράφει το περιοδικό το Δεκέμβριο του 2013. «Είναι η κινητήρια δύναμη του κινήματος κατά των δικαιωμάτων των γκέι της Ουκρανίας · η πλατφόρμα του κόμματος υποστηρίζει τη διανομή κυβερνητικών θέσεων σε διάφορες εθνοτικές ομάδες, ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού τους και, παρά τις πρόσφατες αντιθέσεις, παραμένει, τουλάχιστον μεταξύ των ηγετών, μια βαθιά αντισημιτική οργάνωση».
Απίστευτα, μια εβδομάδα προτού ο Parubiy προσκληθεί από «ειδικούς πολιτικής» που χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, το Ατλαντικό Συμβούλιο καταδίκασε την άνοδο της ακροδεξιάς βίας στην Ουκρανία δημοσιεύοντας ένα άρθρο που κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές ότι «δέχονται ή και ενθαρρύνουν την αυξανόμενη ανομία των ακροδεξιών ομάδων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη βία εναντίον εκείνων που δεν τους αρέσουν». Μία από αυτές τις νεοναζιστικές ομάδες έλαβε κυβερνητική χρηματοδότηση για «εκπαιδευτικά προγράμματα» στη χώρα. «Ακούγεται σαν την ουσία της προπαγάνδας του Κρεμλίνου, αλλά δεν είναι,» το άρθρο του Συμβουλίου του Ατλαντικού υστερούσε.
Και όμως, το Ατλαντικό Συμβούλιο κάλεσε τον Parubiy – του οποίου το νεοναζιστικό κόμμα κάποτε καυχήθηκε «είμαστε η τελευταία ελπίδα της λευκής φυλής» – να μιλήσει για την προστασία των ευρωπαϊκών αξιών από τη ρωσική βαρβαρότητα.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

onalert.gr

voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)