Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ρωσία: «Ελέγχει» όλη τη Γη μια παγκόσμια κυβέρνηση

Ερευνα: Το 67% των πολιτών πιστεύει ότι η κεντρική εξουσία είναι στα χέρια πλουσίων
Ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο;» έχουν διερωτηθεί κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι, όμως δύο στους τρεις Ρώσους φαίνεται πως έχουν ήδη την απάντηση: «Μια παγκόσμια κυβέρνηση»! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το Ρωσικό Κέντρο Ερευνας της Κοινής Γνώμης (VtsIOM), το 67% των Ρώσων πολιτών πιστεύει ότι κυβερνά «μία παγκόσμια κυβέρνηση». 
Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 22% σε σχέση με τα δεδομένα του 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πλειονότητα όσων ασπάζονται αυτή την άποψη είναι
είτε επειδή είδαν σχετικές ειδήσεις στην τηλεόραση, διάβασαν γι' αυτό ή άκουσαν από γνωστούς τους είτε επειδή πιστεύουν ότι η εξουσία ανήκει σε πλούσιους και ολιγάρχες. Ενα 7% κάνει τη διαφορά βασίζοντας την πεποίθηση αυτή στην ύπαρξη ομάδων και οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
Χρήμα και επιρροή
Αναφορικά με τους στόχους της «παγκόσμιας κυβέρνησης», ένα ποσοστό 30% απάντησε πως πρόκειται για εξουσία και επιρροή, ενώ ένα 16% απάντησε πως στόχος είναι τα χρήματα και ο πλουτισμός.

Σύμφωνα με το 6% των ερωτηθέντων, στόχος μπορεί να είναι ο έλεγχος αύξησης του πληθυσμού, τα προσωπικά συμφέροντα και τα οφέλη, αλλά και η επιθυμία να βλάψουν τη Ρωσία! «Ποιοι είναι οι κακοί;» Μα, φυσικά, οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, οι πλούσιοι, οι Αμερικανοί, οι πολιτικοί και οι ηγέτες κρατών!

Μόλις το 24% των Ρώσων δεν συνεπαίρνεται από ιστορίες συνωμοσίας, απορρίπτοντας την ιδέα της παγκόσμιας κυβέρνησης. Το 15% απάντησε πως κάθε χώρα έχει δική της κυβέρνηση, το 12% πως μια ομάδα ανθρώπων θα ήταν αδύνατο να χειρίζεται όλο τον πλανήτη και το 7% πως δεν το πιστεύει γιατί απλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη επ' αυτού.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)