Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»


«Οι λαοί που εκλέγουν διεφθαρμένους πολιτικούς, κλέφτες, απατεώνες και προδότες δεν είναι θύματα αλλά συνένοχοι.»

George Orwell

Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, στις 5 Ιουλίου 2015, διενεργήθηκε το περιβόητο Δημοψήφισμα, με το ακαθόριστο και ασαφές ερώτημα, που παρά την προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ, ο Ελληνικός Λαός με πλειοψηφία 62% ψήφισε ΟΧΙ στην «ενιαία πρόταση της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.» δηλαδή ψήφισε ΟΧΙ στην διαρκή εξάρτηση από δάνεια και από ένα σκληρό γερμανικό νόμισμα, όπως είναι κατ' ουσίαν το Ευρώ (1 Ευρώ = ακριβώς 2 γερμανικά μάρκα!) και επιστροφή στην Δραχμή. 

Πολλές οι απόψεις των αναλυτών και οικονομολόγων την εποχή εκείνη, για το
αν θα μας ωφελούσε ή όχι μια επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, αλλά το ζήτημα ήταν και παραμένει καθαρά πολιτικό και μάλιστα ζήτημα δημοκρατίας, δηλαδή στοιχειώδους σεβασμού της Λαϊκής Βουλήσεως. 

Ο νυν πρωθυπουργός, με δεξιοτεχνική «κυβίστηση» που θα ζήλευε και ο πιο έμπειρος «κλόουν», μέσα σε μια μέρα πήρε το ΟΧΙ και το μετέτρεψε σε ΝΑΙ, δηλαδή χωρίς καμιά ντροπή, χωρίς καμιά αξιοπρέπεια, χωρίς καμιά «αριστερή ευαισθησία», αποφάσισε και διέταξε! Έτσι απλά. Και άφησε τους πανηγυρίζοντες στην πλατεία Συντάγματος, στα κρύα του λουτρού!

Τα γράφουμε και τα θυμίζουμε αυτά, γιατί αρκετοί «αφελείς»συμπολίτες μας, ζητούν επίμονα δημοψήφισμα για το Σκοπιανό και την Μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον εγκληματικό για τα Εθνικά Συμφέροντα, αλλά και βλακώδες, αφού γνωρίζουμε από την εμπειρία του 2015, ότι ο νυν «πρωθυπουργός και η κουστωδία» του, ΔΕΝ πρόκειται να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τα Δημοψηφίσματα είναι καλά, αλλά για Λαούς που δεν έχουν την αυτοκτονική τάση του Διχασμού, όπως οι Έλληνες και ασφαλώς είναι πολύ καλά για Λαούς που έχουν φροντίσει πρώτα να αναδείξουν ως πολιτικό προσωπικό τους, ανθρώπους έντιμους και που σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία.

Η μόνη λύση, είναι οι ΕΚΛΟΓΕΣ. Να φροντίσει ο «κυρίαρχος»Λαός, να αναδείξει δια της ψήφου του ανθρώπους έντιμους, κόμματα εθνικά και να μην ξανα-στείλει στην Βουλή όλους εκείνους που αποδεδειγμένα τον κορόιδεψαν και τον γέμισαν με ψεύτικες υποσχέσεις και λόγια του αέρα! Αν δεν μπορεί, τότε δεν του φταίνε οι πολιτικάντηδες, γιατί όπως είχε πει και ο κορυφαίος συγγραφέας του «1984», ο Τζορτζ Όργουελ: «Οι λαοί που εκλέγουν διεφθαρμένους πολιτικούς, κλέφτες, απατεώνες και προδότες δεν είναι θύματα αλλά συνένοχοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)