Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΑΣΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Για να χάνει μια υπαρκτή χώρα με πανάρχαιο πολιτισμό από μια ανύπαρκτη (τα Σκόπια) χρειάζονται εμπνευσμένοι πολιτικοί. Τους έχουμε!
Διαβάζοντας στην «Espresso» τις εκτιμήσεις των επικεφαλής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το Μουντιάλ, σε πιάνει απελπισία. Από τη μία, καταλαβαίνεις γιατί ο λαός μας πάει εδώ και μισόν αιώνα στον... κουβά του πολιτικού στοιχηματισμού (μερικοί τον κουβά τον βλέπουν σαν κάλπη) και, από την άλλη, βεβαιώνεσαι ότι ο κουβάς ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει! 
Τσίπρας και Μητσοτάκης εντυπωσίασαν με τις προβλέψεις τους από την ανάποδη! Τα… άχαστά τους ηττήθηκαν. Στις 5 Ιουλίου διαβάζαμε στην «Espresso» για τον Τσίπρα: «Με ποδοσφαιρική διάθεση έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το έδειξε ενώ περίμενε να υποδεχτεί την ομόλογό του της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα, όταν ένας δημοσιογράφος εκμεταλλεύτηκε το κενό και τον ρώτησε ποιον βλέπει νικητή στο Μουντιάλ. “H Ουρουγουάη είναι πολύ δυνατή” απάντησε με πλατύ χαμόγελο ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας όμως ότι η Γαλλία είναι φαβορί. “Αν περάσει τη Γαλλία, η Ουρουγουάη θα πάρει το Μουντιάλ” είπε. Αλλος δημοσιογράφος τόλμησε να τον πειράξει λέγοντάς του “αυτό που λέτε θυμίζει καμένο οπαδό της Αργεντινής!”, με τον κ. Τσίπρα να το παραδέχεται. “Είμαι. Και γενικά είμαι καμένος στο ποδόσφαιρο” απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι οπαδός του Παναθηναϊκού». Πόσο «καμένος» είναι ο Τσίπρας φαίνεται και από πού πόνταρε τα πολιτικά ρέστα του: στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου χαρίζει την Ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Από την άλλη, την ίδια ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λευκάδα, μάγευε με τα ακόλουθα: «Η πολιτική έμεινε σε δεύτερο πλάνο, αν και καυτή, καθώς πολλοί Λευκαδίτες ρωτούσαν συνεχώς τον Κυριάκο για τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις του. Ο πρόεδρος, που είναι μέσα σε όλα, καθόλου δεν απέφυγε τις σχετικές συζητήσεις στα καφενεία, αντιθέτως τις ενθάρρυνε μιλώντας για το φοβερό Βέλγιο, την έκπληξη που λέγεται Σουηδία, τη δυνατή Αγγλία, για το φαβορί Βραζιλία και τους παικταράδες των ομάδων! Ετσι, λοιπόν, οι ποδοσφαιροκουβέντες ενθουσίασαν όσους βρέθηκαν κοντά του».
Χάρμα! Βουλωμένο γράμμα διαβάζουν αμφότεροι οι ηγέτες μας.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)