Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Δακρυγόνα και ξύλο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Για «άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατ’ εντολή Τσακαλώτου» και σκηνές που θυμίζουν «ολοκληρωτικά καθεστώτα» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχολιάζοντας την ένταση που προκλήθηκε χθες μετά τις 9.30 το πρωί στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Οπως καταγγέλλει η ομοσπονδία, «οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται κατ’ επανάληψη στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ».

Να σημειωθεί ότι από τις 7 το πρωί μέλη της ομοσπονδίας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, φωνάζοντας συνθήματα κατά της
κυβέρνησης και κρατώντας πλακάτ και πανό που έγραφαν: «Κάτω τα χέρια από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας». Παράλληλα, μπροστά στην είσοδο του υπουργείου τοποθέτησαν καλάθια με αβγά και πλακάτ που έγραφαν «Η κυβέρνηση έχασε τα αβγά και τα καλάθια», ενώ πέταξαν και χόρτα στα πόδια των ανδρών των ΜΑΤ με το συνοδευτικό πανό «Δεν τρώμε κουτόχορτο».

Η ένταση κλιμακωνόταν καθώς οι εργαζόμενοι ζητούσαν επίμονα να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ τούς απώθησαν και μετά... έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα. Μάλιστα, κατάσχεσαν και την ντουντούκα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού «για να πάρουν αποτυπώματα, λες και είμαστε τρομοκράτες», όπως αναφέρει η ομοσπονδία.

Τελικά, αντιπροσωπία της ΠΟΕΔΗΝ είδε τον κ. Τσακαλώτο, όμως η συνάντηση ήταν άκαρπη, καθώς δεν έλαβε απαντήσεις όσον αφορά τις νέες προσλήψεις και τις μειώσεις στους μισθούς.

Ρίτα Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)