Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Καήκαμε! Ο Schulz προαναγγέλλει ΥΠΟΙΚ της ΕΕ με γερμανικές προδιαγραφές

“Θα υπάρξει ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών“, δήλωσε ο Αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Martin Schulz, αναφερόμενος στην απάντηση που πρέπει να δώσει η επόμενη γερμανική κυβέρνηση στις προτάσεις του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron.
“Το έγγραφο στο οποίο καταλήξαμε αποτελεί μεταστροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική”, δήλωσε ο κ. Schulz σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που θα μεταδοθεί αργότερα απόψε. Στο 28σέλιδο κείμενο που προέκυψε από τις πενθήμερες διερευνητικές συνομιλίες αναφέρεται ότι η πιθανή κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τον κ. Macron, στη βάση των προτάσεών του για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ενδεχόμενη θεσμοθέτηση ΥΠΟΙΚ για την ΕΕ, που πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαια στην περίπτωση της επανάληψης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, δεν θα συνιστά ένα μεγάλο βήμα για την πολιτική και οικονομική ενοποίηση της ΕΕ , όπως διατείνονται οι ψευδώνυμοι ευρωπαϊστές αλλά ένα άλμα στην περαιτέρω γερμανοποίησητης.
Ο ενδεχόμενος ΥΠΟΙΚ της ΕΕ δεν θα είναι παρά ένας υπουργός γερμανικώνπροδιαγραφών μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης μονεταριστικής δημοσιονομικής, νομισματικής και οικονομικής πολιτικής, κομμένης και ραμμένης στα μέτρα ενός σκληρούευρώ και στην εξυπηρέτηση των ανταγωνιστικών προδιαγραφών της Γερμανίας.
Ενιαία οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, στη βάση ενός ενιαίου νομίσματος αυστηρών προδιαγραφών και τους κορσέ του συμφώνου σταθερότητας, είναι η απόλυτη συνταγή ”θανάτου” για τις λιγότερο αναπτυγμένες οικονομίες, όπως αυτές του Νότουκαι της Ελλάδας, όσο και αν οι ξεπουλημένες ”ελίτ” τους, αναζητώντας ”προστασία”, ομνύουν στο ευρώ και στην (”γερμανική) ευρωπαϊκή ενοποίηση.

iskra.gr