Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δεν ξεχνάμε την Γερμανική κατοχή του 1940, αλλά ούτε και του 2010

ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Φωτογραφικά ντοκουμέντα της ναζιστικής κατοχικής θηριωδίας -Από Καλάβρυτα, Δίστομο, Δοξάτο




«Δεν λησμονώ», Φωτογραφίες απο την έκθεση του 2017: facebook/denlismono

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχικής θηριωδίας διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δεν λησμονώ», το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, στο Ζάππειο Μέγαρο.
H έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ολοκαυτωμάτων.
Η εκδήλωση πλαισιώνει ιστορική έκθεση φωτογραφίας, την έναρξη της οποίας θα τιμήσει με την παρουσία του ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Με τίτλο «Δεν λησμονώ….. μια εικόνα χίλιες λέξεις», η έκθεση τιμά «τα δικά μας μικρά και μεγάλα Άουσβιτς», όπως σημειώνεται στην σχετική
ανακοίνωση της ΑΜΚΕ, μνημονεύοντας και τον βαρύ φόρο στον ναζισμό που πλήρωσαν, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο, το Ροδάκινο και οι 100 χαρακτηρισμένες με Προεδρικό Διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά της πατρίδας μας.

Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα εκτίθεται έως το τέλος του μήνα, πέραν του ειδικού αφιερώματος στην ένωση των μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, περιλαμβάνεται και ανάλογο υλικό από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Επίσης, θα εκτίθενται έργα του γνωστού ζωγράφου Βασίλη Προκόπου από τη συλλογή «Μάνες της Κατοχής».

Στην εκδήλωση, σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δεν λησμονώ», Γλυκερία Γουρνοπάνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρτυρικών Χωριών Ελλάδας και δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, ενώ θα παρίστανται δήμαρχοι και εκπρόσωποι μαρτυρικών χωριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)