Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Μέτρα για την προστασία των αστέγων από το τσουχτερό κρύο

Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει από απόψε θερμαινόμενο χώρο φιλοξενίας




Σε ισχύ έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία ευπαθών ομάδων από το ψύχος
Έκτακτα μέτρα θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Συγκεκριμένα από απόψε ανοίγει θερμαινόμενος χώρος φιλοξενίας, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, επί της οδού Ακαδημίας 50, που θα παραμείνει ανοιχτός όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.
Για περιπτώσεις ανάγκης θα λειτουργεί ο 24ωρος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595, καθώς και τα: 210 5256515-6.
Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει την τροφοδοσία με κουβέρτες και μερίδες φαγητού, ενώ συνεργεία του θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της Αθήνας για την πληροφόρηση των αστέγων και την προώθησή τους στο θερμαινόμενο χώρο.       
Σημειώνεται ότι στον θερμαινόμενο χώρο για την εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων, θα υπάρχει κοινωνικός λειτουργός, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθαρίστρια και φύλαξη από δημοτικούς αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)