Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ξεκινάει το Πρόγραμμα ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ





Σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησαν στην ΕΣΗΕΑ εκπρόσωποι του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών ανακοινώθηκε η έναρξη του Προγράμματος ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ στο νεοκλασικό μέγαρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, κάθε Παρασκευή (10:00, 12:00 και 18:00) κατά τις περιόδους Ιανουάριος – Μάιος και Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2018, θα πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις διάρκειας περίπου 75 λεπτών για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και κάθε Έλληνα
που θα ήθελε να έρθει σε επαφή με τις παραδόσεις και τις διαχρονικές αξίες που μετέφερε  στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα στα μπαούλα και στις ψυχές του, ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης.
To πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 35 λεπτών, με σκηνοθεσία και γενική επιμέλεια Γιώργου Κουρμούζα,  σενάριο Λεωνίδα Κουμάκη και αφηγητές τον Γιάννη Φέρτη και την Μάνια Ζούση, όπως και  ξεναγήσεις σε αίθουσες του μεγάρου. Επίσης, θα φιλοξενείται σημαντική έκθεση φωτογραφίας καθώς και αναπαράσταση του ορφανοτροφείου που λειτουργούσε στον Σύλλογο σε κρίσιμες περιόδους όπως η δεκαετία του 1930, η γερμανική κατοχή και ο εμφύλιος σπαραγμός. Το έργο, δημιουργία και δωρεά της Ειρήνης Πρίντεζη Φράγκου, είναι από χειροποίητες κούκλες που φτιάχνονται με βαμβάκι, σύρμα, κόλλα, μαλλιά, χαρτί, ξύλο και άλλα υλικά.
Το πρόγραμμα ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. 222525/Δ2/18-12-2017) και έχει ήδη αναρτηθεί στην Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του υπουργείου Παιδείας, για την ενημέρωση των καθηγητών και των δασκάλων.
Για κάθε ξενάγηση καθορίζεται περιορισμένος αριθμός ατόμων (έως 30) και είναι απαραίτητη η συνεννόηση με e-mail (cpolitan@otenet.gr) ή τηλεφωνικά με την Γραμματεία Συλλόγου, τηλ. 210.9517072 και 210.9560611.
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο των 90 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, στην ιστοσελίδα http://www.cpolitan.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)