Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Για πρώτη φορά στην ελληνική εκκλησιαστική ιστορία ένας αρχιεπίσκοπος έχει απαξιωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό και έχει δείξει με την στάση του ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατά μια καρέκλα (ένα θρόνο) και να υπηρετεί ένα σύστημα. Να θυμηθοιύμε τον Δαμασκηνό ή τον Χριστόδουλο ;
Ο ίδιος συνεχίζει να προκαλεί με δηλώσεις όπως από τους 82 ιεράρχες μόνο 9 πήγαν στο συλλαλητήριο.
Στο κάλεσμα αυτό έδωσαν το παρών και Ιεράρχες. Το είχε προαναγγείλει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος το πρωί κατά το Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και τελικά στις 14:00 έδωσε το παρών μαζί με τους Μητροπολίτες που ήταν στη Θεία Λειτουργία. Συγκεκριμένα ήταν οι Μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμων, Βεροίας Παντελεήμων, Μιλήτου Απόστολος, Φιλίππων Στέφανος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Κοζάνης Παύλος, Σερρών Θεολόγος,
Ιερισσού Θεόκλητος, Κίτρους Γεώργιος, Ζιχνών Ιερόθεος, και Βρυούλων Παντελεήμων.
Στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και στη συμμετοχή κάποιων ιερέων σε αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, πριν από συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή.
«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;», διερωτήθηκε ο Ιερώνυμος και δήλωσε:
«Εγώ προτιμώ τα δύσκολα. Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της ,που είναι ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αυτό με εκφράζει. Με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω.
-Μα ήταν πολλοί ιεράρχες στο συλλαλητήριο
-Τους μετρήσατε;
-Ναι, ήταν 9
-Από τους 82;».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)