Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Νυν Υπέρ Πάντων ο Αγών

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστιν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

Γράφει ο Λευκός Λύκος

Ολόκληρο το «σύστημα» συμμετέχει σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα, με αφορμή το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής που έγινε ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Αρχιεπίσκοποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι μέχρι και πρώην βασιλείς (!) προσπαθούν να πείσουν έναν ολόκληρο λαό ότι είναι τρελός και ότι εκείνοι έχουν την ορθή άποψη, περί του ονόματος των Σκοπίων, δηλαδή της εθνικής μειοδοσίας που θέλουν να κάνουν. Μια συγκυβέρνηση στην οποία ο «αριστερός» εταίρος κατηγορεί τον «δεξιό» για εθνικιστική ρητορεία - και ας κυβερνά μαζί του επί δυόμισι χρόνια -  και που ετοιμάζεται να βρει άλλους πιο πρόθυμους «συνεταίρους» εντός του κ(υ)νοβουλίου προκειμένου να ολοκληρώσει το «έργο» του.

Βλέπουν έντρομοι, ένα μεγάλο κομμάτι του Λαού, να ξεσηκώνεται και αυτή τη φορά όχι για την τσέπη του, όχι για τα μικρά και άνευ ουσίας δικαιωματάκια του, αλλά για την υψηλότερη Αξία, για την Πατρίδα του!
Όπως γράψαμε προσφάτως, η απόφαση είναι τετελεσμένη, δηλαδή επαναλαμβάνοντας τα λόγια του εν Σμύρνη αμερικανού προξένου Χόρτον, το 1922,  «οι Έλληνες πολιτικοί είναι εις θέσιν να προβούν εις την μεγαλυτέραν προδοσίαν, προκειμένου οι ίδιοι και το κόμμα των να παραμείνουν έστω και δια ολίγας εβδομάδας παραπάνω εις την αρχήν». Αυτή είναι και η θλιβερή πραγματικότητα, αλλά δεν είναι μόνο η ακόρεστη δίψα για εξουσία που τους οδηγεί στις καταστροφικές για τα εθνικά συμφέροντα αποφάσεις τους. Δεν είναι μόνο αυτό. Δυστυχώς βρίσκουν και τα κάνουν!

Η γενιά του Πολυτεχνείου και η αμέσως επόμενη, γεννήθηκε, μεγάλωσε και κυρίως σπούδασε μέσα σε ένα αποστρατιωτικοποιημένο, αφελληνισμένο και άθεο περιβάλλον, μέσα σε σχολικές αίθουσες που δίδαξαν και διδάσκουν οι ιδεοληπτικοί συνδικαλιστές της παιδείας και σε πανεπιστήμια στα οποία όποιος φοιτητής τολμήσει να μιλήσει για πατρίδα, έθνος, φυλή, αν καταφέρει να γλυτώσει από τις ροπαλιές των «συμφοιτητών» του, σίγουρα δεν πρόκειται να πάρει πτυχίο εις τον αιώνα τον άπαντα! Δυο γενιές που «ανδρώθηκαν» μέσα στην επιβολή του απόλυτου τίποτα, χωρίς αξίες και ιδανικά, χωρίς ουσιαστικά όνειρα για την ζωή τους και κυρίως χωρίς την παραμικρή επαφή με εκείνο που μας διατήρησε ζωντανούς επί αιώνες, δηλαδή με την Ιστορία, την Γλώσσα και την Συλλογικότητα. Ειδικά στο τελευταίο, φρόντισαν οι μισέλληνες κυβερνήτες μας, να μας εισάγουν την θεωρία του ατομισμού, του «δεν βαριέσε» και του «εγώ θα σώσω την Ελλάδα;», λησμονώντας ασφαλώς την ρήση του πολυαγαπημένου τους (για άλλους, πάλι, ιδεοληπτικούς λόγους) Ν. Καζαντζάκη: 

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω»

Δυο γενιές μεγάλωσαν με το εύκολο χρήμα των πατεράδων τους και των ιδίων, με την ευκολία και την ανευθυνότητα να προηγείται κάθε τους προσπάθειας, χωρίς να μπορούν να διανοηθούν καν πως η Γνώση, η Μόρφωση, η Παιδεία, είναι επίπονες και όχι «εύκολες» κατακτήσεις, που απαιτούν καθημερινή ενασχόληση και κυρίως ύπαρξη Αξιών, γιατί τι να τα κάνεις τα πτυχία, τι να τις κάνεις τις γνώσεις και την μόρφωση, όταν στην ζωή σου δεν έχεις αναφορά σε κάτι υψηλότερο. Σε έναν σκοπό. 

Οι Έλληνες διαχρονικά είχαν εθνικούς Σκοπούς και για να τους υπηρετήσουν, μόχθησαν, πολέμησαν, έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους. Τώρα άδειοι καθώς είμαστε, κενοί όπως μας κατάντησαν αυτοί που κυβερνούν εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, αλλά και οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, η «γενιά του Πολυτεχνείου», με το «εύκολο» να προηγείται κάθε τους φράσης, έχουμε γίνει πια κύμβαλα αλαλάζοντα.
«Εάν ταις γλώσσες των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπη (σ.σ. ΔΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑΝ) δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον» (Κορινθ. Α΄13.1)

Προσθέτωντας στην ρήση του «αγίου» μόνο δυο λέξεις μετά την αγάπη. ΔΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑΝ!

Σήμερα, όχι όλοι (ποτέ άλλωστε δεν ήμασταν όλοι), καλούμαστε να δείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας και έπειτα σε όλο τον κόσμο ότι ΔΕΝ είμαστε «κύμβαλα αλαλάζοντα» αλλά αφυπνισμένοι Έλληνες που αξιώνουμε να διατηρήσουμε την Πατρίδα μας, να διαφυλάξουμε την Ιστορία της και να διαιωνίσουμε την Φυλή μας και όσα αυτή πρεσβεύει, τις Αξίες, τα Ιδανικά και τις Αρχές του αξεπέραστου Ελληνισμού.

Νυν Υπέρ πάντων ο Αγών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)