Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ανεξέλεγκτη - δεν έχει φραγμούς και είναι τρομακτική!!

Σχόλιο ιστολογίου:
θα μπορούσε το δημιούργημα να υποδουλώσει τον δημιουργό του;
Η απάντηση είναι θετική, επειδή ο δημιουργός έφτιαξε ένα μηχάνημα που αντί να τον υπηρετεί του έδωσε απεριόριστες δυνατότητες, χωρίς κανένα φραγμό, και το ονόμασε "έξυπνο" επειδή μαθαίνει, επειδή ενεργεί σύμφωνα με τα βιώματα του.
Διαβάζοντας το δημοσίευμα αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και αυτό το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές.

Προσοχή στους γονείς μην δίνετε ρομποτάκια στα παιδιά σας, συνηθίζουν την ύπαρξη τους, καλύτερα ένα ζωάκι στο σπίτι παρά ένα μηχάνημα...
Τι δουλειά έχει το ipad στα χέρια ενός 7χρονου κοριτσιού; 
Τι δουλειά έχει το 7χρονο κορίτσι με τις διαδικτυακές εφαρμογές;
Αυτή η μητέρα αγαπάει πραγματικά το παιδί της; όταν την εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους.

Αδιανόητο: Ρομπότ έκανε ανήθικες προτάσεις σε 7χρονη! 
Πηγή: mirror
Μια εξοργισμένη μητέρα από τη Βρετανία καταγγέλλει ότι η 7χρονη κόρη της δέχθηκε «σεξουαλική παρενόχληση» από μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο.
Οπως καταγράφει η Mirror η μητέρα της 7χρονης, Εΐμι Χόλαντς, βρήκε στο στο iPad της κόρης της προκλητικά μηνύματα μεταξύ των οποίων και το «σε προκαλώ να μου κάνεις κάτι πονηρό» ή το «αγγίζω το σώμα σου ενώ σε φιλάω».
Τα μηνύματα αυτά δεν τα έστειλε κάποιος άνδρας, αλλά το Cleverbot, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο
Η 7χρονη από το Κεντ έπαιζε με το iPad ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με πρωταγωνιστή ένα ρομπότ, το οποίο έστειλε μήνυμα λέγοντας της: «Θέλω να κάνεις κάτι άτακτο για μένα»! Η μικρή του απάντησε λέγοντάς του: «Τι; Βρίζεις;», για να πάρει την εξής ανατριχιαστική απάντηση: «Να αγγίξεις το σώμα σου όσο φιλιόμαστε»!.
Η μητέρα της μικρής μόλις είδε το μήνυμα αναστατώθηκε και πήγε αμέσως στην αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός.
Το εν λόγω ρομπότ, που δημιουργήθηκε από Βρετανό επιστήμονα, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επικοινωνεί «ανθρώπινα», με αυτοματοποιημένες απαντήσεις βάσει προηγούμενων συνομιλιών και συνομιλεί χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνη.
Ο επιστήμονας Ρόλο Κάρπεντερ που δημιούργησε το πρόγραμμα με το «έξυπνο» ρομπότ κατέθεσε μάλιστα και έδωσε όσα στοιχεία χρειάζονταν για να αποδειχτεί πως δεν υπήρξε παρέμβαση από κάποιον και πως όλα ήταν λάθος στο σύστημα, με την αστυνομία να μη μπορεί να κάνει κάτι για την υπόθεση.
«Είναι αηδιαστικό αυτό που συνέβη. Ένιωσα άρρωστη. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Οι ερωτήσεις που κάνει το ρομπότ δεν υπάρχει περίπτωση να τις έκανε κάποιος. Προσπαθώ να διδάξω την κόρη μου το σωστό και το λάθος και πως κανείς δεν πρέπει να της λέει τέτοια λόγια. Ανησυχώ για το παιδί μου και όλα τα παιδιά όταν παίζουν παιχνίδια και έρχονται αντιμέτωπα με τέτοια πράγματα. Χάνεται έτσι η αθωότητα των παιδιών από νωρίς. Είμαι αναστατωμένη και πρέπει να ειδοποιηθούν όλοι οι γονείς γι’ αυτό. Τα παιδιά είναι αθώα και δε καταλαβαίνουν τις επιπτώσεις», είπε η Έιμι Χόλαντς στη «Mirror».
Πηγή: mirror

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)