Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Προς όλους τους Έλληνες πατριώτες - Μην πυροβολείτε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σχόλιο ιστολογίου:

παραθέτουμε μια εναλλακτική άποψη για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, αυτό δεν σημαίνει ότι μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.
Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του, βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις βλέπουμε το περίβλημα και όχι την ουσία ...
Είναι τραγικό να βλέπεις τους Έλληνες να αυτοπυροβολούνται.
Τα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι δύσκολα θέματα και απαιτείται βαθιά ιστορική και γεωπολιτική γνώση για να τα θίξει κανείς.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι στην ουσία όμηρος, ένας αιχμάλωτος στην τουρκική βάρβαρη εξουσία, η οποία δεν έχει εξημερωθεί ούτε έναν πόντο, ούτε μια ίντσα, από τότε που οι Οθωμανοί κρέμασαν και απαγχόνισαν τον Γρηγόριο το Ε΄, που λοιδωρούν ορισμένοι αγράμματοι και κάποια σκοτεινά κέντρα, που απεργάζονται τα συμφέροντα και την ιστορική πορεία του Ελληνισμού.
Όσον αφορά την επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Βαρθολομαίος στον
Ερντογάν, για την "επιτυχή έκβαση" της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν, κανείς δεν γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες την έγραψε και την απέστειλε.
Σημειώνω ότι είχε προηγηθεί πριν τρεις μέρες ανάλογη επιστολή του Αρμένιου Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.
Αν λοιπόν του είπαν ή στέλνεις αυτήν την επιστολή ή τέλος το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη, τι έπρεπε να κάνει ο Βαρθολομαίος;
Είχε το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση και να παραδώσει την Πόλη στους Τούρκους, μετά από 1600 χρόνια λειτουργίας αυτού του θεσμού;
Γιατί πρέπει όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης κρατούν το συμβόλαιο ιδιοκτησίας της Πόλης και αποτελεί κάρφο στον οφθαλμό των βαρβάρων.
Σταματήστε λοιπόν τις ανοησίες οι αγράμματοι και οι ανίδεοι γιατί δεν γνωρίζετε πόσο βαρύς είναι ο σταυρός που σηκώνει στους ώμους του ο εκάστοτε πατριάρχης και ο Ελληνισμός της Πόλης και τις αθλιότητες εσείς από τα σκοτεινά κέντρα.
Σας βλέπουμε.

Σάββας Καλεντερίδης

Σημείωση:
Η στάση του Πατριάρχη και η επιστολή που έστειλε για την επιχείρηση "Κλάδο Ελαίας" είναι ανάλογη με εκείνη που τήρησε ο Γρηγόριος ο Ε΄, όταν ξέσπασε η Επανάσταση του 1821.
Ο Γρηγόριος ο Ε΄ πρώτα υποχρεώθηκε από τον σουλτάνο να αφορίσει τους Επαναστάτες του 1821 και το έκανε. 
Μετά από ένα μήνα οι Οθωμανοί μπούκαραν στο Πατριαρχείο και βρήκαν αλληλογραφία του Πατριάρχη με έξι μητροπολίτες, που αποδείκνυε ότι ήταν ο μεγάλος αρχηγός της Επανάστασης. 
Τότε τον κρέμασαν, καθώς και τους μητροπολίτες. 

infognomonpolitics.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)