Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Γέροντας Ανθιμος Αγιορείτης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Από κομμουνιστή και άθεο τι περιμένεις!»

Αστραψε και βρόντηξε ο Γέροντας Ανθιμος Αγιορείτης. Σε επικοινωνία με το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣαναφέρθηκε με πόνο ψυχής στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καταθέτοντας την άποψή του αλλά και τους προβληματισμούς του.

«Αν οι Σκοπιανοί θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες, τότε να έρθουν και να γίνουν Ελληνες», είπε με τον ξεχωριστό του τρόπο ο Γέροντας Ανθιμος που στη συνέχεια σχολίασε: «Δεν έχει κανένα δικαίωμα να πλαστογραφεί την ιστορία των Ελλήνων ένας λαός ακαθόριστου εθνικότητας. Είναι ένας πολυεθνικός καταυλισμός και ως τέτοιο να βάλουν ένα άλλο όνομα που να καθορίζει και τον πολιτισμό τους. Να τους δώσουν ένα άλλο όνομα, όχι Μακεδονία. Είναι αίσχος να πλαστογραφούν. Οι μόνοι φυσικοί κληρονόμοι, είναι οι Ελληνες. Από που κι ως
που είναι Μακεδόνες οι Σκοπιανοί; Ο λαός δε θέλει πλαστογράφηση της ιστορίας του».
Αναφορικά με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και την στάση της Εκκλησία, ο Γέροντας Ανθιμος είπε: «Αν ήμουν καλά και μπορούσα ασφαλώς και θα πήγαινα. Η Εκκλησία είναι η Ελλάδα, είναι λαός. Μπορεί να λείπει η Εκκλησία από το συλλαλητήριο. Οι Ιεράρχες που πήγανε στο συλλαλητήριο και αυτοί που φώναξαν για την Μακεδονία είναι λεβέντες. Να είναι γεροί. Μπράβο στους Μητροπολίτες Ανθιμο και Αμβρόσιο».
Ο Γέροντας αναφέρθηκε και στη στάση των πολιτικών που συζητούν για την ονομασία των Σκοπίων: «Αχ! Για όνομα του Θεού. Από κομμουνιστή και άθεο τι περιμένεις. Οι πολιτικοί να κάτσουν να διαβάσουν ιστορία, τους αρχαίους ιστορικούς και τι έγραψαν για την Μακεδονία. Δηλαδή θα μπορούν αύριο οι Αλβανοί να πουν ότι αλλάζουν το όνομα σε Δημοκρατία της Ηπείρου; Θα το δεχθούμε; Μεθαύριο οι Βούλγαροι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα της Θράκης; Κανένας Ελληνας, ή Ελληνίδα, κανένας πολιτικός να μη δεχθεί παράγωγο τους όρου Μακεδονία. Να σταματήσουν οι Σκοπιανοί να χρησιμοποιούν τη λέξη αυτονόητο. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και θα παραμείνει Ελλάδα».

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)