Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Απεργιακά συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου

Απεργιακά συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίουΚορυφώνονται οι αντιδράσεις σωματείων και εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, και ειδικά κατά της ρύθμισης για τις αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για τις απεργίες.
Στις 18:00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου.
Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της κινητοποίησης καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.
Στις 17:30 μέλη της ΠΝΟ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κάνιγγος για να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (15/1), ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, η οποία ξεκίνησε στις 13:30, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και άλλων ενώσεων
εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Μπλακ άουτ στα μέσα μεταφοράς

Όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.
Υπενθυμίζεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν πραγματοποιήθηκε από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ σημειώνεται ότι υπήρξαν και τροποποιήσεις στις ώρες πτήσεων.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία της ΕΔΟΘ

Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και να διατηρηθεί το δικαίωμα στην απεργία, είναι τα βασικά αιτήματα εργαζομένων του δημοσίου, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων του δημοσίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δήμους, σε νοσοκομεία κ.α., την οποία κάλεσε η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ενώ στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και συμβασιούχων των ΟΤΑ

Συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί–μέλη της ΕΛΜΕ, καθώς και συμβασιούχοι και παρατασιούχοι στους ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από στελέχη του υπουργείου Μακεδονίας–Θράκης, στους οποίους εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.
PHOTO GALLERY
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)