Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Μέχρι και οι Γερμανοί μας λένε ότι έχουμε πόλεμο, εμείς πότε θα το καταλάβουμε;

Σχόλιο ιστολογίου:
δεν είναι μονάχα η πολιτική λιτότητας που έχει τα αποτελέσματα πολέμου, είναι η χάρισμα της δημόσιας περιουσίας, η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, το συνεχόμενο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, αλλά το χειρότερο είναι οι ψυχές που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια, που μέσα στην απελπισία δεν άντεξαν την πίεση της κρίσης.
Στο ιστολόγιο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 2011 καλούμε τον Ελληνικό λαό να συσπειρωθεί σε γειτονίες, σε κοινότητες και δήμους, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πολιτική βία εις βάρους των συνανθρώπων μας, γειτόνων μας. Το σίγουρο είναι όταν καίγεται το διπλανό μας σπίτι, θα έρθει και η σειρά μας και τότε θα είναι αργά για δάκρυα ....
'Εχουμε Γερμανική κατοχή με δοσίλογους πολιτικούς που σκύβουν στα 5 (μπουσουλάνε, σκύβουν και το κεφάλι).
Είναι χρέος μας να αντισταθούμε στον κυβερνητικό φασισμό, επειδή ότι κερδίζουν τώρα θα είναι για πάντα, δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού...

Der Freitag: Οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας είναι σαν να πέρασε η Ελλάδα από πόλεμο



Εξαθλίωση και παρακμή έφεραν τα προγράμματα λιτότητας στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Der Frietag/ Φωτογραφία: Sooc

Οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας είναι σαν να πέρασε η Ελλάδα από πόλεμο αναφέρει σε δημοσίευμά της η αριστερή γερμανόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα der Freitag.
Καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχασε με την ευρωκρίση το 1/4 της οικονομικής της δραστηριότητας και καμία άλλη χώρα δεν έχασε τόσους νέους με υψηλή μόρφωση όπως η Ελλάδα τονίζει η εφημερίδα επικρίνοντας την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle,  η είδηση για τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις και το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων και ταλαιπωρία στα ελληνικά αεροδρόμια αναπαράγεται σε πολλές γερμανόφωνες εφημερίδες.
«Απεργίες στην Αθήνα λόγω μεταρρυθμίσεων» είναι ο τίτλος της αυστριακής die Presse , «χάος απεργιών» είναι ο ενδεικτικός τίτλος της Badische Zeitung με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει ο περιορισμός στο δικαίωμα απεργιών είναι αυτός που προκαλεί την μεγαλύτερη αντίθεση των διαδηλωτών.
Με αφορμή τη κρίσιμη χρονιά εξόδου - εκτός απροόπτου - της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο αρθρογράφος της αριστερής εβδομαδιαίας εφημερίδας der Freitag κάνει μια αναλυτική αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα επικρίνοντας την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας του Σόιμπλε.
«Η βοήθεια προς την Ελλάδα είχε ως πρωταρχικό στόχο τη σωτηρία των γερμανικών, γαλλικών και άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών που τα θαλάσσωσαν με ελληνικά κρατικά ομόλογα» γράφει, «κι αφού το κατάφεραν συνέχισαν επιβάλλοντας σκληρή πολιτική λιτότητας στους οφειλέτες.
Τελικά οι σκληροπυρηνικοί στο Eurogroup, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να αποδεχθούν ελάφρυνση του χρέους». Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει την πολιτική λιτότητας ως «σκέτο ψέμα».
«Όταν το πρόγραμμα λιτότητας ολοκληρωθεί, τότε οι δανειστές θα το χαιρετίσουν ως επιτυχία», σημειώνει. «Αλλά τόσο στην Πορτογαλία, όσο και στην Ελλάδα η εξοντωτική πολιτική λιτότητας κατά τα γερμανικά πρότυπα δεν έφερε τίποτα περισσότερο από εξαθλίωση και παρακμή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με αυτήν στην Πορτογαλίας δεν μπόρεσε να αλλάξει πολιτική ρότα, αλλά ευνοήθηκε από παράγοντες όπως η αύξηση του τουρισμού… καμιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχασε με την ευρωκρίση το ¼ της οικονομικής της δραστηριότητας, όπως συμβαίνει συνήθως σε έναν πόλεμο, σε καμιά άλλη η ανεργία και η φτώχεια δεν έφτασαν σε τόσο υψηλό σημείο, δεν καταστράφηκε σε τέτοιο βαθμό το κοινωνικό σύστημα.
Καμιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχασε τόσους νέους με υψηλή μόρφωση, όσους η Ελλάδα», γράφει μεταξύ άλλων ο γερμανός δημοσιογράφος.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)