Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ο Πατριάρχης Μόσχας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την "κοινωνία χωρίς μετρητά".


Την ανησυχία του για την διαφύλαξη των ανθρωπίνων ελευθεριών στο πλαίσιο της εφαρμογής των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της οικονομίας, εξέφρασε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

"Αναμφίβολα η καθιέρωση των ψηφιακών τεχνολογιών παρέχουν αποτελεσματικές διαδικασίες σε διάφορους τομείς, παρόλα αυτά ως Εκκλησία αμφιβάλλουμε στο θέμα της ασφάλειας. Mιλούμε για τη δυνατότητα των κακόβουλων προσώπων ή δυνάμεων να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να παρέχουν μια ανεπανόρθωτη ζημιά σε μια χώρα και κοινωνία" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.


Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας πρόσθεσε: "Η Εκκλησία ανησυχεί, ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να περιορίσει απόλυτα την ανθρώπινη ελευθερία."

"Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Έχουμε τις οικονομικές συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικής κάρτας, που σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει διαφάνεια, τον έλεγχο και ούτω καθεξής. Και πιστεύω ότι αυτά είναι αληθινά. Τι θα γίνει όταν σε κάποιο σημείο της ιστορίας, η πρόσβαση σε αυτές τις κάρτες, ανοίξει ως απάντηση στην πίστη μας;" - υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

σχόλιο ID-ont: Μήπως η μετάφραση της τελευταίας πρότασης θα έπρεπε να ήταν: "Τι θα γίνει όταν σε κάποιο σημείο της ιστορίας, η πρόσβαση σε αυτές τις κάρτες θα καθίσταται εφικτή, μόνο με αντάλλαγμα την πίστη μας;". Στα Αγγλικά (βλ. κατωτέρω) χρησιμοποιείται η λέξη loyalty που σημαίνει αφοσίωση. Θα μπορούσε να σημαίνει αφοσίωση στο σύστημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)