Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Οι αγρότες της Καρδίτσας κατεβάζουν τα τρακτέρ στην πόλη - Προειδοποιητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή



Οι αγρότες βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες της πόλης την Παρασκευή, προχωρώντας σε προειδοποιητικό συλλαλητήριο.
Οι συσκέψεις των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ξεκίνησαν την Κυριακή και μόλις ολοκληρωθούν θα δώσουν και τον παλμό των κινητοποιήσεων όπως αναφέρεται στο agronews.gr 
Στις 16 Ιανουαρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη μορφή του αγώνα, στη συνέλευση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Επίσης, σύσκεψη έχουν σήμερα Tρίτη 9 Ιανουαρίουοι αγρότες στη Νίκαια, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στον Πλατύκαμπο, την Πέμπτη στην Τερψιθέα και την Παρασκευή στον Τύρναβο, ενώ οι επόμενες συσκέψεις και οι περιοδείες στα χωριά θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Tα αιτήματα των αγροτών:
  • Να μπει τέλος στις ανοιχτές τιμές
  • Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ, που να αυξάνετα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να μη γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.
  • Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που πωλούν 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα, τα οποία αγοράζουν σε ιδιαιτέρως φθηνές τιμές από γεωργούς και κτηνοτρόφους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής σε μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και το πράσινο τέλος στο νερό, να είναι αφορολόγητο το πετρέλαιο κ.λπ.
  • Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)