Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ο Snowden είπε ότι στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το Αφγανιστάν

© AP Photo
Edward Snowden. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 14 Απριλίου  14 - RIA Novosti. Ο πρώην υπάλληλος της Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, έγραψε στο Twitter [1] ότι ο βομβαρδισμός των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν έπληξε σήραγγες των ανταρτών που χτίστηκαν με την χρηματοδότηση  των ΗΠΑ


Πρόκειται για  το υπόγειο συγκρότημα  του Thora-Bohr στην Aφγανική επαρχία της Nangarkhar. Ως επιβεβαίωση των λόγων του o Snowden παραθέτει αποσπάσματα  από το δημοσίευμα της εφημερίδας  των York Times. Η βάση «Thora-Bohr ήταν  ένα  οχυρωμένο συγκρότημα , χτισμένο για τους Μουτζαχεντίν, το  οποίο  χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη CIA», λέει στο δημοσίευμα.


Νωρίτερα, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν  για πρώτη φορά στον πόλεμο  την  πιο ισχυρή  μη-πυρηνική βόμβα GBU-43, ο σκοπός του βομβαρδισμού ήταν οι μαχητές της οργάνωσης του ισλαμικού κράτους* στο Αφγανιστάν.

Ο  Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι το χτύπημα εφαρμόστηκε  στην περιοχή Nangahar της επαρχίας Νανγκαρχάρ την Πέμπτη. Ο σκοπός του βομβαρδισμού ήταν οι  σήραγγες που οι μαχητές του  ISIS *   τις χρησιμοποιούν  για για τις μετακινήσεις τους. Η βόμβα  ζυγίζει 9,5 τόνους και ρίχτηκε από το αεροσκάφος MC-130.
Ο συνολικός  οπλισμός των ΗΠΑ  περιλαμβάνει  15 τέτοια πυρομαχικά.
Η  Ουάσιγκτον, εξήγησε ότι επίθεση  καταδεικνύει τη δέσμευση της υπόσχεσης της κυβέρνησης  να εξαφανίσει  την τρομοκρατική ομάδα.

* Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη  στη Ρωσία



References [ βιβλιογραφικές αναφορές]

  1. ↑ [ ↑] Twitter
       ( https://twitter.com/snowden )

https://ria.ru/

tokoutsavaki.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)