Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Ο Snowden είπε ότι στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το Αφγανιστάν

© AP Photo
Edward Snowden. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 14 Απριλίου  14 - RIA Novosti. Ο πρώην υπάλληλος της Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, έγραψε στο Twitter [1] ότι ο βομβαρδισμός των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν έπληξε σήραγγες των ανταρτών που χτίστηκαν με την χρηματοδότηση  των ΗΠΑ


Πρόκειται για  το υπόγειο συγκρότημα  του Thora-Bohr στην Aφγανική επαρχία της Nangarkhar. Ως επιβεβαίωση των λόγων του o Snowden παραθέτει αποσπάσματα  από το δημοσίευμα της εφημερίδας  των York Times. Η βάση «Thora-Bohr ήταν  ένα  οχυρωμένο συγκρότημα , χτισμένο για τους Μουτζαχεντίν, το  οποίο  χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη CIA», λέει στο δημοσίευμα.


Νωρίτερα, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν  για πρώτη φορά στον πόλεμο  την  πιο ισχυρή  μη-πυρηνική βόμβα GBU-43, ο σκοπός του βομβαρδισμού ήταν οι μαχητές της οργάνωσης του ισλαμικού κράτους* στο Αφγανιστάν.

Ο  Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι το χτύπημα εφαρμόστηκε  στην περιοχή Nangahar της επαρχίας Νανγκαρχάρ την Πέμπτη. Ο σκοπός του βομβαρδισμού ήταν οι  σήραγγες που οι μαχητές του  ISIS *   τις χρησιμοποιούν  για για τις μετακινήσεις τους. Η βόμβα  ζυγίζει 9,5 τόνους και ρίχτηκε από το αεροσκάφος MC-130.
Ο συνολικός  οπλισμός των ΗΠΑ  περιλαμβάνει  15 τέτοια πυρομαχικά.
Η  Ουάσιγκτον, εξήγησε ότι επίθεση  καταδεικνύει τη δέσμευση της υπόσχεσης της κυβέρνησης  να εξαφανίσει  την τρομοκρατική ομάδα.

* Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη  στη ΡωσίαReferences [ βιβλιογραφικές αναφορές]

  1. ↑ [ ↑] Twitter
       ( https://twitter.com/snowden )

https://ria.ru/

tokoutsavaki.blogspot