Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Στοχευμένο και με μεθοδευμένες κινήσεις το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ 
Ο έλεγχος της ενέργειας από τους δανειστές κερδοσκόπους και ιδιαίτερα του ηλεκτρικού ρεύματος, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα του ξεπουλήματος της χώρας.
Η υποδούλωση της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού πραγματοποιείται μετά το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, των τραίνων, τώρα και με ΔΕΗ, όπου την κατέρρευσαν πολύ μεθοδικά.
Το Ένφια ή παλαιότερα χαράτσι της ΔΕΗ την έβαλε μέσα περισσότερα από 2 δις Ευρώ, αφού ο καταναλωτής δεν μπορούσε να πληρώσει το χαράτσι δεν πλήρωνε και τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Η μειώσεις μισθών και συντάξεων μαζί με την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης συνετέλεσαν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες καταναλώσεις τους ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις μαζί με την Ε.Ε. ενέργησαν προδοτικά γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που θα είχαν οι εφαρμογές των μέτρων λιτότητας, αφού μόνο με λιτότητα πνίγεται κάθε αναπτυξιακή τάση.

Reuters: Πάνω από το 40% των Ελλήνων έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος

Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν απλήρωτους λογαριασμούς σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, ποσοστό υψηλότερο από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters με τίτλο "Η σκοτεινή εποχή της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα έσβησε τα φώτα". 
Το ρεπορτάζ εστιάζει στη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη ΔΕΗ που από τον Ιούνιο του 2015 έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 1 δισ. ευρώ αγγίζοντας τα 
2,6 δισ. ευρώ, αλλά και στις εκτεταμένες κλοπές ρεύματος, στις οποίες καταφεύγουν όλα και περισσότερα φτωχά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, φαινόμενο το οποίο υποδηλώνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποτυπώνεται στο ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Σύμφωνα με στέλεχος της αγοράς ενέργειας που επικαλείται το Reuters, οι κλοπές ρεύματος κοστίζουν στη ΔΕΗ περίπου 500-600 εκατ. ευρώ ετησίως σε διαφυγόντα έσοδα. Η ΔΕΗ αρνήθηκε να σχολιάσει το ποσό αυτό, ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα επίσημα στοιχεία από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), δείχνουν ότι οι εξακριβωμένες περιπτώσεις κλοπής ρεύματος σκαρφάλωσαν στις 10.600 το προηγούμενο έτος, από τις 8.880 το 2013 και τις 4.470 το 2012. Όπως δηλώνει άλλο στέλεχος της αγοράς, οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι οι κλοπές ρεύματος είναι πολύ περισσότερες από τις επιβεβαιωμένες.
Το βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ είναι πλέον τόσο μεγάλο που ορισμένοι ανησυχούν ότι σε σε λίγο δεν θα μπορεί να το σηκώσει, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Φίλης, ειδικός σε ενεργειακά θέματα.
Σύμφωνα με τους όρους του τρίτου πακέτου στήριξης, η ΔΕΗ που κατέχει μερίδιο 90% στην λιανική αγορά ρεύματος και 60% στην χονδρική, πρέπει να μειώσει την παρουσία της σε λιγότερο από 50% έως το 2020. Οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν επίσης η ΔΕΗ να πωλήσει ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία, όμως όπως αναφέρει βουλευτής της αντιπολίτευσης, το γεγονός ότι η εταιρεία βυθίζεται μέσα στα χρέη που έχουν συσσωρευθεί λόγω απλήρωτων λογαριασμών, θα οδηγήσει στο ξεπούλημά της.

 (Προσθήκη φωτογραφίας από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, 

πηγή:  Energypress)    

1 σχόλιο:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)