Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Να τσοντάρουμε όλοι για τον 'Ακη;

http://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2017/14/224550-12954693.jpgΥπάρχουν αρκετοί λόγοι να κάνουμε ρεφενέ για τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν διαθέτει τα 200.00 ευρώ, ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του. Πρώτον, γιατί όπως μας έχει βεβαιώσει ένας παλιός σύντροφος του, ο κ. Πάγκαλος, μαζί τα φάγαμε.

Δεύτερον, γιατί η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Σημίτης, πρωθυπουργός της κυβέρνησης στην οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν σημαίνων υπουργός, πριν καταδικαστεί για μίζες στα εξοπλιστικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αν ο 'Ακης δεν είναι παρά σύμπτωμα και συγχρόνως θύμα της κοινωνίας την οποία δημιουργήσαμε και στην οποία ζούμε, δεν έχουμε όλοι την υποχρέωση να τσοντάρουμε κάτι;


Τρίτον γιατί από το επιτελείο του κ. Σημίτη, όπως και των επόμενων κυβερνήσεων, δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος που πιάστηκε στα πράσα: υπουργοί παραδέχθηκαν ότι η εκστρατεία τους χρηματοδοτήθηκε από την

Siemens και υψηλά κομματικά στελέχη ότι πήραν γενναίες μίζες, αλλά έδωσαν τα χρήματα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή προφανώς κρατάνε και άλλους, την πλήρωσε μόνο ο Τσοχατζόπουλος, που χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος. An η αλαζονεία της εξουσίας δεν τον είχε τόσο τυφλώσει ώστε και τον πλούτο του να επιδεικνύει και τα ντοκουμέντα της απάτης να μην καταστρέφει, πιθανότατα θα την είχε γλιτώσει κι αυτός.

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, αν είχαν υπάρξει ομολογίες όπως οι παραπάνω, οι ένοχοι θα ήταν στη φυλακή και το κόμμα θα είχε από καιρό διαλυθεί. Και το ίδιο θα έπρεπε να είχε συμβεί όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με την ΝΔ, για το τεράστιο σκάνδαλο των παράνομων κομματικών χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες, με βάση τα εκλογικά ποσοστά που θα έπαιρναν, θεωρητικά, στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις!

Και όμως, τα δύο αυτά κόμματα εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές, διεκδικώντας ξανά την εξουσία, είτε ως κυβέρνηση είτε ως συγκυβέρνηση. Όσο για τον κύριο Τσοχατζόπουλο, το επιχείρημα ότι δεν διαθέτει τις 200.000 για την εγγύηση δεν πείθει. Τα χρήματα που εκλάπησαν ήταν πολλά και δεν έχουν επιστραφεί στα ταμεία της χρεοκοπημένης χώρας.

Στη φυλακή έχουν οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι που πραγματικά δεν είχαν να πληρώσουν. Σε αυτούς, όπως και σε όλη την ελληνική κοινωνία, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ χρωστάει εξηγήσεις: χρειάζεται να ομολογήσει το έγκλημα του και να αποκαλύψει τους συνενόχους του. Τότε, μετά τη κάθαρση, θα δικαιούται την επιείκεια της κοινωνίας.

Όσο καιρό υποστηρίζει, κόντρα σε όλες τις αποδείξεις, ότι είναι αθώος, ας κοιτάξουν να τον βοηθήσουν αυτοί που λειτούργησαν μαζί του και ανέχτηκαν τις παράνομες πράξεις του. Εμείς οι υπόλοιποι, γιατί να τσοντάρουμε;

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)