Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

"Τέλος εποχής" το Εθνόσημο στις στολές




  • Τέλος και η λέξη "ΕΛΛΑΣ" στις στολές!
  • ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΓΕΕΘΑ: «ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ»



του Βασίλη
Κασιμάτη 11/11/15

Διαταγή με την οποία καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  Β. Αποστολάκης.
Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, είχε ανακινηθεί
O ΑΓΕΕΘΑ
Βαγγέλης Αποστολάκης.
Ο ναύαρχος που κατήργησε... το
εθνόσημο!


Μην τον ξεχάσετε.δημόσια συζήτηση, έπειτα από την πρόστυχη προβοκάτσια του Π. Καμμένου για προσθήκη εικόνων αγίων στις στολές των στρατιωτικών.
Την ίδια στιγμή οι ίδιοι ανεγκέφαλοι και αχαρακτήριστοι πολιτικοφανείς κυβερνήτες μας, καταργούν γενοκτονίες, σύνορα, θρησκευτικά, χριστιανισμό,  αλλά κόπτονται για το γάμο των gay και τα τζαμιά του Ισλάμ, καταργούν ήθη και έθιμα μας και τώρα ... καταργούν το εθνόσημο που όλοι οι Έλληνες περήφανα υπηρετήσαμε, το εθνόσημο για το οποίο χύθηκαν ποτάμια αίματος για τις αρχές, τα ήθη και την ελευθερία του Έθνους.
Κοντολογίς, με τη διαταγή του ανεπανάληπτου ανθέλληνα στρατηγού Βαγγέλη Αποστολάκη (αρχηγός ΓΕΕΘΑ) καταργούνται:
  1. Πρώτον, το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή το εθνόσημο, με τη λέξη «Ελλάς», το οποίο καταργείται από οποιαδήποτε στρατιωτική στολή και είχε καθιερωθεί προ ετών με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών».
  2. Δεύτερον (που ήταν στη διαταγή πρώτο, ξεκαρφωματικά...) το διακριτικό σήμα που είχαν όσοι υπηρετούσαν στο επιτελικό γραφείο του Αρχηγού καθώς και άλλα αντίστοιχα για όσους υπηρετούσαν σε συγκεκριμένους κλάδους του Επιτελείου.
Εξαιρετικό επίσης, από γκεμπελική άποψη, ότι η απόφαση αιτιολογείται ως προσπάθεια να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «προς αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».
Να δούμε όμως το τι ακρβώς αναφέρει η ντροπιαστική απόφαση. Καταργούνται:
  • Το διακριτικό σήμα που φορούσαν όσοι στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο Επιτελικό Γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ.

  • Το διακριτικό σήμα που είχε καθιερωθεί για όσους υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ/Ε3/ΟΑΣ και στο ΓΕΕΘΑ /ΕΘΚΕΠΙΧ.

  • Το διακριτικό, το οποίο απεικονίζει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη λέξη "ΕΛΛΑΣ" παύει να φέρεται στις στρατιωτικές στολές.

  • Το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ που υπηρετεί στο εξωτερικό θα φέρει σε όλες τις στολές το διακριτικό με την Ελληνική σημαία.

  • Οι απόφοιτοι Σχολών εσωτερικού θα φορούν ένα μόνο στρατιωτικό διακριτικό με την σειρά προτεραιότητας που είναι ΣΕΘΑ, ΑΔΙΣΠΟ, ΑΣΠ, ΝΣΠ ή ΣΠΑ και ΣΔΙΕΠ κάθε κλάδου.


Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης εξηγεί στην διαταγή του τους λόγους των απαραίτητων αλλαγών:
"Τα Γενικά Επιτελεία να επανεξετάσουν τις ισχύουσες διατάξεις και εκδοθείσες διαταγές που αφορούν στην καθιέρωση και χρήση άλλων διακριτικών σημάτων για το οικείο στρατιωτικό προσωπικό εκάστου Κλάδου, με γνώμονα την ουσιαστική απεικόνιση των προσόντων των Στελεχών των ΕΔ και την αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού".
Στην ουσία, τα ένστολα ζωντανά καλούνται να ξεχάσουν ότι είναι Έλληνες, να μη ξέρουν που πατούν δηλαδή και που πηγαίνουν προκειμένου να χρησιμοποιούνται ως μισθοφόροι χαμηλής έντασης αρχικά με χαμηλές απολαβές.
Ετσι άλλωστε είναι πιό  εύκολο να στραφούν κατά του πληθυσμού, να εκστρατεύσουν για την παγκόσμια κυβέρνηση, να συμμετέχουν σε "πειράματα".

Από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή δεν περιλαμβάνει άλλου τύπου αλλαγές στις στολές των αξιωματικών.
Μόνο κατάργηση δηλαδή της "Ελλάς"!
Τίποτα σοβαρό δηλαδή. (εδώ κουμπώνει και η ... μούτζα!!)
Και ο νοών νοείτω ...αν βέβαια υπάρχει νους!

Με τσι γειές σας ...

agorapress.gr 

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχως δεν ισχυσε τελικα αυτή η είδηση του 2015.....
    Εθνοσημα και σημαίες ειναι κανονικα στην θεση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)