Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Τέλος οι χάρτινες αποδείξεις για το αφορολόγητο – Τι προβλέπει απόφαση του Πιτσιλή

Σχόλιο ιστολογίου:
η υποχρέωση της χρήσης τραπεζικής κάρτας για την επίτευξη της έκπτωσης φόρου είναι μια αντισυνταγματική ενέργεια, που προσπαθεί να εφαρμόσει το ΣΥΡΙΖΑ όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τολμούσαν. Θα αντισταθεί ο Ελληνικός λαός στον βιασμό του από την κυβέρνηση ή τελικά θα περάσουν τα πάντα με κύριο στόχο τους την κατάργηση των μετρητών. Σίγουρα ο χρόνος θα δείξει, αν και πιστεύουμε ότι το ΣΥΡΙΖΑ μετράει αντίστροφα τις μέρες του στην εξουσία ...


Τέλος οι  χάρτινες αποδείξεις για το αφορολόγητο – Τι προβλέπει απόφαση του ΠιτσιλήΤέλος στις χάρτινες αποδείξεις βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.

Tι προβλέπεται

Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (πχ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:
•10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
•15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
•20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

tribune.gr