Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η Γερμανία παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους

«Ο Ζέεχοφερ παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους» είναι ο τίτλος στην ανάλυση τηςFrankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών «δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την άρση των εσωτερικών ελέγχων στη ζώνη Σένγκεν». 


Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «μετά την παράταση οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 Μαΐου 2019. Σύμφωνα με τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν οι έλεγχοι με ευθύνη των κρατών-μελών μπορούν να διενεργούνται για διάστημα έως έξι μηνών. Προϋπόθεση είναι μία
απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια.(...) Όπως αναφέρθηκε στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, το Συμβούλιο Υπουργών, στο σύνολό του, έδειξε κατανόηση για τις γερμανικές προτάσεις». 

«Ο Ζέεχοφερ ως αποδιοπομπαίος τράγος» επιγράφεται σχόλιο της ίδιας εφημερίδας, η οποία επισημαίνει: «Δεν θα είναι η τελευταία φορά που η Γερμανία παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους προς την Αυστρία, παρακάμπτοντας τους κανόνες της ζώνης Σένγκεν. Όσο τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν δισαφαλίζονται το ίδιο αυστηρά όσο φυλάσσονταν παλαιότερα τα εθνικά σύνορα, κανείς υπουργός Εσωτερικών δεν θα λάμβανε διαφορετική απόφαση. Αλλά όταν αποφασίζει ο Χορστ Ζέεχοφερ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα». 

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την FAZ, πολλοί είναι αυτοί στο Βερολίνο και στο Μόναχο, που έχουν βρει στο πρόσωπό του τον ιδανικό αποδιομπομπαίο τράγο. Η χριστιανοδημοκρατικήCDU για να μην αναλάβει αυτόν τον ρόλο η Άνγκελα Μέρκελ, το σοσιαλδημοκρατικόSPD γιατί έτσι μπορεί να αποδυναμώσει τους χριστιανοδημοκράτες πολύ περισσότερο απ' ότι αν έβαζε στο στόχαστρο τη Μέρκελ. Την Κυριακή μπορεί να προστεθεί σε όλους αυτούς η βαυαρικήCSU του πρωθυπουργούΖέντερ. Γιατί άραγε; 

Όλοι εναντίον του Ζέεχοφερ 

Ο λόγος, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitungτου Μονάχου, είναι η διαφαινόμενη εκλογική κατάρρευση των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών στις τοπικές εκλογές της Κυριακής, με αποτέλεσμα να αλληλοκατηγορούνται από τώρα ο αρχηγός του κόμματος Ζέεχοφερ και ο πρωθυπουργός Ζέντερ. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σχόλιο «οι εθνολαϊκστικές φλυαρίες του Ζέντερ που έκανε λόγο για τουρισμό ασύλου και αποτυχία του κράτους για να ανακαλέσει με μισή καρδιά στη συνέχεια, δεν φέρνει πίσω κανέναν ψηφοφόρο από την AfD, παρά μόνο ενισχύει τις διαδηλώσεις κατά της CDU στο Μόναχο ή και αλλού. Καθόλου ευφυής σε θέματα τακτικής, ο Ζέντερ προσπάθησε να μετακινήσει προς τα δεξιά την CSU. (...) Σε αυτό προστίθεται η μετεφηβική έως προγεροντική ισχυρογνωμωσύνη του Ζέεχοφερ απέναντι στη Μέρκελ, καθώς και μία σειρά άστοχων συμπεριφορών με το σκεπτικό ότι ''σήμερα θα παραιτηθώ, αλλά αύριο θα επιστρέψω''. Όλα αυτά λειτούργησαν ως εμπρηστικός μηχανισμός για την CSU». 

Για τη διαφαινόμενη απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας από την συντηρητική CSU στη Βαυαρία η εφημερίδα Rheinische Post παρατηρεί: «Δεν είναι κακό να αποδεχθεί έναν κυβερνητικό εταίρο η CSU, η οποία συνήθιζε να ταυτίζει το κράτος με το κόμμα. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η άνοδος των ακραίων πολιτικών κομμάτων, η οποία θα οδηγήσει τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού σε ακόμη πιο δύσκολες και πολύπλοκες αποφάσεις. Η πολιτική δεν θα γίνει καλύτερη, μόνο και μόνο γιατί θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα κόμματα. Οι όποιοι συμβιβασμοί γίνονται πάντα με βάση τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή».΄


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)