Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Επεισόδια στο Φράιμπουργκ μετά την κακοποίηση 18χρονης από επτά Σύρους και έναν Γερμανό

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο Φράιμπουργκ μεταξύ δεξιών και αντιδιαδηλωτών μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης από επτά Σύρους πρόσφυγες κι έναν Γερμανό.
Η δεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» οργάνωσε πορεία, στην οποία μετείχαν περίπου 500 άτομα φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών και ζητώντας αυστηρότερους ελέγχους για τους αιτούντες άσυλο..
αλλά στο ίδιο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου τριπλάσιοι αντιδιαδηλωτές που κατηγορούσαν το AfD ότι εκμεταλλεύεται το φρικτό έγκλημα, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της χώρας, για να υποδαυλίσει το μίσος κατά των μεταναστών.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οδομαχίες μεταξύ των δύο αντιπάλων ομάδων, αλλά και με τις δυνάμεις καταστολής.



After the gang-rape of an 18-year-old girl in Freiburg by refugees and one German the AfD called for demonstrations. The left on the other hand called for demonstrations against the right "Nazi propaganda" and ended up being violent, throwing bottles at protestors and the police.
Η ομαδική κακοποίηση που προκάλεσε νέο σοκ στην γερμανική κοινή γνώμη
Την περασμένη Παρασκευή η γερμανική αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους για τον βιασμό της 18χρονης επί τέσσερις ώρες έξω από νυκτερινό κέντρο. Οι επτά εκ των συλληφθέντων ήταν Σύροι ηλικίας 19-29 ετών και ο όγδοος ένας 25χρονος Γερμανός. Σύμφωνα με τις Αρχές ορισμένοι εξ’ αυτών ήταν ήδη στο ραντάρ τους.
Ορισμένοι εκ των υπόπτων για την κακοποίηση της 18χρονης Γερμανίδας
Η κοπέλα είπε ότι συνάντησε έναν εξ’ αυτών στο κλαμπ. Πιστεύεται ότι της έριξε κάποιο χάπι στο ποτό της, αφού εντοπίστηκαν ίχνη της ουσίας.
Το θύμα είπε ότι ήταν ουσιαστικό ανυπεράσπιστο όταν οι δράστες τη βίαζαν διαδοχικά. Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν ίχνη DNA τουλάχιστον ενός εκ των υπόπτων στο σώμα της 18χρονης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Κλίμα έντασης
Το κλίμα στη Γερμανία είναι οξυμένο καθώς ορισμένοι συσχετίζουν την έκρηξη της εγκληματικότητας με την εισροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα.
Τον περασμένο Μάρτιο ένας Αφγανός που είχε υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση ασύλου καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο μιας φοιτήτριας Ιατρικής και πάλι στο Φράιμπουργκ.
Τον Αύγουστο ο φόνος ενός Γερμανού κουβανικής καταγωγής προκάλεσε ταραχές στην πόλη Κέμνιτς όταν συνελήφθησαν ένας Σύρος κι ένας Ιρακινός και τους απαγγέλθηκε κατηγορίες.

Μελέτη των Γερμανικών Αρχών που δόθηκε νωρίτερα φέτος στη δημοσιότητα αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για την μείωση των ποσοστών εγκληματικότητας μεταξύ των μεταναστών είναι η βελτίωση των προοπτικών ενσωμάτωσής τους στη γερμανική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)