Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

90% ο φόρος των μικρών επιχειρήσεων και 70% των μισθωτών στην Ελλάδα, ενώ οι πολυεθνικές τίποτα.

Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά τα ανωτέρω ποσοστά, όμως είναι αυτά που προκύπτουν από την φορολογική ανάλυση του Ελληνικού λαού. Δεν λάβαμε υπόψη όπου επιχειρηματίες με μηδενικό εισόδημα ή ζημία πληρώνουν φόρο τεκμαρτό, δηλαδή με το καλημέρα βγάλεις δεν βγάλεις πληρώνεις μερικά χιλιάδες Ευρώ φόρο!!!!!
Στην απέναντι όχθη βρίσκονται οι πολυεθνικές όπου με έσοδα σε φορολογικούς παραδείσους δεν πληρώνουν τίποτα βγάζοντας δις δολάρια καθαρό κέρδος. 
Αυτή είναι η απάντηση μας σε όσους λένε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, άλλωστε φοροδιαφυγή είναι και η δωροδοκία (μίζα) των πολιτικών προσώπων, για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις (πχ SIEMENS) ή προδοτικές ενέργειες (πχ μνημόνια - Σκοπιανό κλπ).
Φοροληστεύουν τον μεροκαματιάρη κουλουρά, για να φοροδιαφεύγουν οι πιο πλούσιοι του κόσμου.

Το δημοσίευμα που ακολουθεί αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, μην περιμένει κανείς όμως ότι αυτή η πρόταση θα υιοθετηθεί από τις χώρες που είναι φορολογικοί παράδεισοι, θα χάσουν έτσι την πελατεία τους, αλλά και η πελατεία τους δεν θα επιθυμούσε ποτέ να πληρώσει έστω και ένα ολόκληρο δολάριο σε φόρο ....

Έτσι ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος ...

Σολτς: Παγκόσμιος κατώτατος φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις

Σολτς: Παγκόσμιος κατώτατος φορολογικός συντελεστής για τις ÎµÏ€Î¹Ï‡ÎµÎ¹ÏÎ®ÏƒÎµÎ¹Ï‚Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προτείνει τη δημιουργία παγκόσμιου κατώτατου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για την αποτροπή της φοροδιαφυγής και της μεταφοράς χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους, με άρθρο του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
Στο κείμενο — το έγραψε κατόπιν πρόσκλησης της σύνταξης της εφημερίδας,
δημοσιεύεται σήμερα, απόσπασμά του προδημοσιεύθηκε το Σάββατο — ο Σολτς αποκαλύπτει προτάσεις που επεξεργάζεται το Βερολίνο από κοινού με το Παρίσι ώστε να γίνει πιο δύσκολο για τις πολυεθνικές εταιρείες να αποφεύγουν την καταβολή φόρων.
Οι κυβερνήσεις των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών αναζητούν τρόπους για να εξασφαλιστεί ότι εταιρείες όπως η Amazon, η Apple και η Google θα καταβάλλουν στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, φόρους ανάλογους με τα κέρδη που αποκομίζουν. Ωστόσο η προσπάθεια εναρμόνισης των φορολογικών συντελεστών σε όλη την ΕΕ συναντούν σθεναρή αντίσταση από χώρες-μέλη που χρησιμοποιούν τη χαμηλή φορολογία για να προσελκύουν πολυεθνικές, όπως η Ιρλανδία.
"Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο ελάχιστο επίπεδο φορολογίας, κάτω από το οποίο δεν θα μπορεί να κατεβαίνει κανένα κράτος", επιχειρηματολογεί ο Σολτς στο άρθρο στην κυριακάτικη έκδοση της Βελτ και προσθέτει ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα για να γίνει πολύ πιο δύσκολο το να κρύβονται χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους.
Για τον Σολτς, η λεγόμενη νέα οικονομία που αξιοποιεί το Διαδίκτυο "επιτείνει ένα πρόβλημα που γνωρίσαμε με την παγκοσμιοποίηση και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε: τη μεταφορά των κερδών σε τοποθεσίες όπου η φορολογία είναι χαμηλή".
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά λιανικής στην Ευρώπη, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά γόνιμο έδαφος για εταιρείες-κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα τις ΗΠΑ· πολλές εξ αυτών χρησιμοποιούν υπεράκτιες δομές για να ελαχιστοποιούν την έκθεσή τους στη φορολογία, καθώς θεωρούν τους γερμανικούς φορολογικούς συντελεστές υψηλούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)