Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Οι Ιταλοί ΤΙΜΟΥΝ τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ με ένα τραγούδι-ΥΜΝΟ στον πολιτισμό μας… (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα υπέροχο νοσταλγικό τραγούδι-ύμνος για τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας και Σικελίας έφτιαξε το συγκρότημα Esperia πριν από περίπου 11 χρόνια (2007).
Τον 8ο με 6ο αιώνα π.Χ. ο αρχαίος ελληνικός κόσμος δημιούργησε μια δεύτερη μεγάλη και ένδοξη Ελλάδα, ίσως με περισσότερη αίγλη και επιτεύγματα από τις μητροπόλεις της, την λεγόμενη Magna Grecia.
Δυστυχώς το τραγούδι δεν είναι ευρέως γνωστό όμως είναι πραγματικά συγκινητικό το αποτέλεσμα. Η νοσταλγία για τον τότε ελληνισμό, ειδικά σε παραλληλισμό με τον σημερινό, είναι μεγάλη.
Αξίζει να το ακούσετε παρακάτω. Ευτυχώς κάποιος στο διαδίκτυο φρόντισε να το έχουμε και με ελληνικούς υπότιτλους:

Τέλος, δείτε το παράδειγμα του Κρότωνα, μιας ελληνικής αποικίας, όπου ακόμη και σήμερα οι Ιταλοί βροντοφωνάζουν ότι «Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)