Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Το παρεμπόριο και η παραοικονομία οργιάζουν και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα (videos & pics)

Το παρεμπόριο και η παραοικονομία οργιάζουν και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα (videos & pics)ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Το φαινόμενο της παραοικονομίας και των παράνομων μικροπωλητών που πωλούν την πραμάτεια τους σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη «μαύρη» αγορά και κόβοντας το μεροκάματα όσων είναι νόμιμοι έχει απασχολήσει πολλές φορές την ειδησεογραφία - Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι έχουν άδειες, τι είδους άδειες και τι φόρους πληρώνουν - Σίγουρα πάντως, κανείς δεν κόβει αποδείξεις - Δείτε εικόνες και βίντεο του Newsbomb.gr με πάγκους μικροπωλητών έξω από γήπεδα
Το φαινόμενο της παραοικονομίας είναι γνωστό σε όλους. Στο Κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, έξω από Πανεπιστήμια, έξω από γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. 

Όποιος θέλει πουλάει ότι θέλει. Όλα στη «μαύρη» αγορά!
Από λαθραία τσιγάρα, μέχρι τσάντες, υποδήματα, ενδύματα, φαγητό, σάντουιτς, αναψυκτικά, καφέδες. 
Κανείς δεν ελέγχει ποιος διαθέτει άδεια και για ποια σημεία. 
Οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Δημοτική αστυνομία, οικονομική αστυνομία, υπουργείο Οικονομικών κάνουν τα στραβά μάτια, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος 
Το θέμα έχει απασχολήσει το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τους εμπορικούς συλλόγους, τους νόμιμους μικροπωλητές, πλην όμως δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.
Το παραεμπόριο συνεχίζεται αμείωτο παντού.
Περιστασιακά γίνονται κάποιες συλλήψεις για το θεαθήναι... 
Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους. Ο καθένας πουλάει ότι θέλει, όπου θέλει χωρίς αποδείξεις, χωρίς παραστατικά. 
ghpeda 1
Και δεν είναι τόσο απλό όσο ενδεχομένως να φαίνεται με μια πρώτη ματιά.
Διότι όλη αυτή η «παρασιτική» οικονομία ζει σε βάρος των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που είναι καθόλα νόμιμοι και πληρώνουν τους προβλεπόμενους φόρους τους σε δήμους και εφορίες.
Τα κέρδη και ο τζίρος από τη μαύρη αγορά είναι αστρονομικά:
Από 7 έως 20 δις ευρώ το χρόνο είναι ο τζίρος του παραεμπορίου κάθε είδους και το κέρδος όλων αυτών των παράνομων μικροπωλητών ξεπερνά τα 300-400 εκ. ευρώ!
Πρόκειται βεβαίως για ποσά τα οποία χάνει το κράτος και επιβαρύνουν όλους αυτούς που προσπαθούν να ζήσουν με νόμιμο τρόπο τις οικογένειές τους.
Τα ερωτήματα είναι καυτά: Γιατί οι μηχανισμοί του κράτους κάνουν τα στραβά μάτια; 
ghpeda 2
Όπως φαίνεται και από τα βίντεο, αποδείξεις δεν κόβει κανένας.
Το καταπληκτικό στην ιστορία είναι ότι το θέμα δεν φαίνεται να απασχολεί ούτε τους αστυνομικούς που βρίσκονται έξω από τα γήπεδα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
ghpeda 5
Δε οι μεσάζοντες – χοντρέμποροι που προμηθεύουν με πρώτες ύλες όλη αυτή της αλυσίδας έχουν κέρδη που ξεπερνούν το 1-1.5 δισ. ευρώ.
Βεβαίως για τα φαινόμενα αυτά, σε πρώτο χρόνο, οι Δήμοι οφείλουν απαντήσεις: Πώς ακριβώς καταπολεμούν το παρεμπόριο;
Είναι προφανές ότι τόσο οι Δήμοι, όσο και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της οικονομικής αστυνομίας πρέπει να αναλάβουν τα μερίδια ευθύνης που τους αναλογούν και να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το νοσηρό καθεστώς που στρεβλώνει τους κανόνες του υγειούς ανταγωνισμού και δημιουργεί δυο κατηγορίες μικροεπαγγελματιών:
Αυτούς που «επιχειρούν» με νόμιμο τρόπο να επιβιώσουν και τους υπόλοιπους που δημιουργούν υπερκέρδη, «λάθρα», σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Τα ίδια ακριβώς φαινόμενα γίνονται σε κεντρικά σημεία, ακόμα και έξω από τα πανεπιστήμια, ενώ όπως έχει αποδειχθεί τα «μαϊμού» προϊόντα αποθηκεύονται μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων και στη συνέχεια οι παράνομοι πάγκοι στήνονται περιμετρικά των ιδρυμάτων. 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)