Το Βρετανικό Μουσείο προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που έχει σχηματιστεί στον κόσμο ότι είναι ένα μουσείο που περιέχει κατά κύριο λόγο κλεμμένους θησαυρούς. Η δήλωση του μουσείου ότι δεν είναι όλα κλεμμένα, προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Έτσι, το Βρετανικό Μουσείο αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο. Αντί να επιστρέψει κομμάτια όπως η Στήλη της Ροζέττας της Αιγύπτου, τα μάρμαρα του Παρθενώνα, το διαμάντι Koh-i-Noor της Ινδίας και την ασπίδα Gweagal της Αυστραλίας, το μουσείο θα ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να κερδίσει περισσότερους επισκέπτες (και κρατάει τα κλεμμένα και θα λάβει και περισσότερα έσοδα).
Την Παρασκευή, το μουσείο ξεκίνησε τις «Συλλεγμένες Ιστορίες», μια μηνιαία συνάντηση που δίνει στους επισκέπτες μια λεπτομερή εικόνα για το πώς, γιατί και σε ποιο πλαίσιο έχουν αποκτηθεί οι αρχαιότητες, ενώ προβάλλουν και ερμηνεύσουν αντικείμενα του Βρετανικού Μουσείου.
«Οι συνομιλίες θα διερευνήσουν τις ιστορίες συλλογής αντικειμένων από όλο τον κόσμο», προσθέτει το μουσείο.
Φυσικά, ακόμη και αυτή η κίνηση, δέχτηκε αρνητικά σχόλια. Το ότι θα παρουσιαστούν οι ιστορίες δεκάδων αντικειμένων που δεν ήταν αντικείμενο κλοπής, αυτό δεν αλλάζει ότι το μισό μουσείο στολίζεται με κλοπιμαία…
Δείτε το ρεπορτάζ του Russia Today για το θέμα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)