Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Είσαι (πρωην) πρωθυπουργός; Δεν πας ποτέ στη φυλακή!

Είσαι (πρωην) πρωθυπουργός; Δεν πας ποτέ στη φυλακή!Η δικαιοσύνη αποφάσισε να προφυλακίσει το ζεύγος Παπαντωνίου. Τη δικονομική εξέλιξη της προφυλάκισης ας την… κρίνουν οι δικαστές και οι δικηγόροι. Εάν τα ΜΜΕ δεν δουν ολόκληρη τη δικογραφία και όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι ανακριτές διαφθοράς δεν μπορούν να πάρουν αξιόπιστη και σοβαρή θέση. Αυτά ως προς την δικαστική διάσταση του θέματος.


Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Υπάρχει όμως και η πολιτική εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Είναι ο δεύτερος κορυφαίος υπουργός του Κώστα Σημίτη ο οποίος προφυλακίζεται με βαριές κατηγορίες για μίζες. Προηγήθηκε ο Άκης και ακολούθησε ο Γιάννος. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπήρξε και ένας τρίτος. Επίσης κορυφαίος υπουργός και μάλιστα στενός φίλος και συνεργάτης του Κώστα
Σημίτη. Ο Μαντέλης, ο οποίος στο… παρά πέντε γλίτωσε την προφυλάκιση αλλά και ο Σμπώκος, που ήταν κυβερνητικό στέλεχος εκείνη την περίοδο και ο οποίος είναι ακόμα στη φυλακή. Για να μην αναφέρουμε τον Τσουκάτο οποίος είχε δημοσίως παραδεχθεί τις μίζες της Siemens ότι πήγαν στο ΠΑΣΟΚ και πολλούς ακόμα κυβερνητικούς παράγοντες εκείνης της εποχής που είτε κατηγορήθηκαν τελεσίδικα είτε προφυλακίστηκαν και αυτοί.

Είναι προφανές ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί με τις κυβερνήσεις του Σημίτη. Ο ίδιος δεν πρέπει να μιλήσει; Δεν πρέπει να τοποθετηθεί; Δεν πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο που διάλεξε τους συνεργάτες και τους υπουργούς του;

Οι προφυλακίσεις τόσο σημαντικών πολιτικών παραγόντων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στιγματίσουν έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο. Στιγματίζουν όμως τον ίδιο τον Σημίτη που αποφεύγει επί χρόνια να μιλήσει για όλα αυτά. Μπορεί σήμερα χιλιάδες συγγενείς ανθρώπων που αυτοκτόνησαν λόγω της καταστροφής που είχαν υποστεί από την φούσκα του χρηματιστηρίου να αισθάνονται δικαίωση με την προφυλάκιση του Γιάννου, η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και αμείλικτη. Ο Σημίτης φέρει βαρύτατες πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες για την ζημία που υπέστη το Ελληνικό δημόσιο, όχι μόνο από τους εξοπλισμούς, αλλά και από τις υπερκοστολογήσεις δημοσίων έργων στους Ολυμπιακούς αγώνες, από το τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και άλλα πολλά.

Δυστυχώς, όμως είναι στο απυρόβλητο. Γιατί είναι πρώην πρωθυπουργός. Και όπως έλεγε ένας προκάτοχός του: «τους πρωθυπουργούς δεν τους στέλνεις στην φυλακή, τους στέλνεις στο σπίτι τους«. Ίσως τελικά αυτό ήταν το πολύ μεγάλο λάθος του Ελληνικού πολιτικού συστήματος!…


fimotro.gr

https://greek1.blogspot.com/2018/10/blog-post_74.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)