Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Χάθηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών -Το είχε αποσιωπήσει ο ΟΑΣΑ

Χάθηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών -Το είχε αποσιωπήσει ο ΟΑΣΑ
Η εμπρηστική επίθεση αγνώστων στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα τον Δεκέμβριο είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών των μέσων μεταφοράς.
Πρόκειται για στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ, αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς, για μαζική έκδοση καρτών, ενημέρωσε ετεροχρονισμένα (στις 27 Δεκεμβρίου) το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων η διοίκηση του ΟΑΣΑ. 
Το είχαν αποκρύψει και τώρα ζητούν εκ νέου τα στοιχεία
Την καταστροφή των εγγράφων που βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ παραδέχεται σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης και ζητεί από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της ΟΤΟΕ να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα
εκδοτήρια του ΟΑΣΑ. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο, μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης. Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαΐδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα εμπρησμού είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου. 
Οι δράστες είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν το κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, όπου γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν αναμμένα στουπιά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν κάρτες, εισιτήρια, κομπιούτερ και κάποια γραφεία. 
Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, διευκρίνιζαν τότε ότι τα στοιχεία των πολιτών που κάηκαν μαζί με τις κάρτες και τα κομπιούτερ υπάρχουν και σε άλλα αρχεία και ότι οι κάρτες θα επανεκδίδονταν. 
ΟΑΣΑ: Fake news τα περί διαρροής προσωπικών δεδομένων
Κατηγορηματικά διαψεύδει ο ΟΑΣΑ τα περί απώλειας προσωπικών δεδομένων πολιτών από τον Οργανισμό.
Ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει:
  1.  Δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.
  2. Υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς.
  3. Ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή» καταλήγει ο Οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)