Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Αυτός είναι ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» που δε «μάσησε» στις απειλές των Τούρκων

Αυτός είναι ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» που δε «μάσησε» στις απειλές των Τούρκων Δείτε τη στιγμή της σύγκρουσης της ελληνικής κανονιοφόρου με το τουρκικό πλοιάριο - Συνεχείς οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Καλαμπάκας ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ, στο θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018 στα Ίμια μεταξύ της κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκικής ακτοφυλακίδας, πρωταγωνιστής είναι ένας Καλαμπακιώτης αξιωματικός.
Όπως αναγράφει στην ιστοσελίδα της, στην Ελληνική κανονιοφόρο μάλιστα κυβερνήτης είναι από τον Αύγουστο του 2017 ο Καλαμπακιώτης Γιώργος Σωκρ. Λαϊάκης. 
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ στο enikos.gr οι Τούρκοι παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που περιπολούσε στην περιοχή
κατευθύνθηκε στο σημείο και έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του τουρκικού σκάφους.
Σύμφωνα με το ΓΕΝ από λάθος χειρισμούς των τούρκων τα δύο πλοία συγκρούστηκαν δίχως ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.
Ο Έλληνας κυβερνήτης πάντως δεν μάσησε στις απειλές των Τούρκων. 
Μπράβο και πάλι μπράβο!
Πηγή: tameteora.gr, pentapostagma.gr

newsbomb.gr


3 σχόλια:

  1. Δυστυχως εχω την ακριβως αντιθετη άποψη...
    Και την εξεφρασα και σε σχολια και σε αναρτησεις...
    http://koukfamily.blogspot.gr/2018/01/blog-post_444.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μας φίλε "ΘΑΝΟ ΚΟΥΚ", διαβάσαμε την άποψη σου με την οποία δεν έχουμε καμία αντίρρηση, όμως η πραγματικότητα μπορεί να είναι κάπου στη μέση.
      Θριαμβολογούμε όπως αναφέρεις, με την στάση του καπετάνιου, επειδή κράτησε την πορεία του και δεν έκανε ελιγμούς αποφυγής, γνωρίζοντας ότι οι υπουργοί μας είναι θρασύδειλοι, με το να δίνουν εντολές να εξαφανίσουν την Ελληνική σημαία στα Ίμια και να λένε ότι την πήρε ο άνεμος, μέχρι να μη δίνουν εντολή για θερμό επεισόδιο, αυτό ισχύει και για το πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία.
      Ο καπετάνιος της Ελληνικής κανονιοφόρου εκτελεί εντολές των ανωτέρω του, τουλάχιστον δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια, παρέμεινε στη θέση του και από πλευράς ισχύος θα μπορούσε να στρίψει τα κανόνια ενάντια στην θαλάσσια απειλή που δέχθηκε, αλλά δεν το έκανε για να κρατήσει ισορροπίες.
      Προσωπικά θα ενεργούσα όπως όσα εξέφρασες στο ιστολόγιο "ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily", αλλά ούτε εσύ, ούτε εγώ είμαστε καπετάνιοι κανονιοφόρου του πολεμικού Ναυτικού της χώρας, επίσης πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος καπετάνιος είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί το Αιγαίο από την απειλή του Τουρκικού ναυτικού, για αυτό δημοσιεύσαμε το κείμενο.

      Παρόλα αυτά επειδή η άποψη σου είναι η αυτονόητη αντίδραση γιά τέτοιες περιπτώσεις θα δημοσιεύσουμε το κείμενο που μας παράθεσες στο σχόλιο σου το συντομότερο.

      Διαγραφή
  2. Καλοι μου φιλοι καταλαβαίνω την άποψη σας και φυσικα την σεβομαι οσο κι αν διαφωνησα.
    Μακαρι για το καλο της πατριδας μας να εχετε δικιο και να αποδειχθει σε τυχον θερμο επεισοδιο στο Αιγαιο μας για τον καπετανιο...
    Ωστοσο παρα την προδοσία των πολιτικων και τις τυχον εντολες τους να επαναλαβω πως ειναι αδυνατον για οποιονδηποτε Ελληνα καπετανιο να δεχθει επαφη με ξένο σκαφος... ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ...
    Σας ευχαριστω.

    ΥΓ. Ας ειναι το σχολιο και η αναρτηση μου εστω μια απαντηση σε ασκοπες κι επικινδυνες θριαμβολογίες...
    Το ΠΝ μας χρειαζεται παλικαρια στην ψυχη κι όχι "ψυχραιμους" που εκτελουν εντολές...
    Πανω στο σκαφος "θεος" ειναι ο καπετανιος κι όχι οι πολιτικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)