Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή (pics)
 σημειώθηκαν περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (12/01/2018) στο κέντρο της Αθήνας, όταν μια ομάδα διαδηλωτών από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή. 
Ωστόσο, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, αντιλήφθηκαν τις κινήσεις τους και τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών.
epeisodia4
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλιμακωθούν τα επεισόδια και να υπάρξει μεγάλη ένταση.
ximika vouli2

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καθώς και σωματεία και ομοσπονδίες πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Κουτσούμπας: Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

koutsoumpas pame
Το «παρών» στην πορεία του ΠΑΜΕ έδωσε και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε δήλωσή του νωρίτερα από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, ο κ. Κουτσούμπα είπε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».
Νωρίτερα, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σωματεία ατόμων με αναπηρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απεργία: Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Απεργία: Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω απεργιών στα ΜΜΜ

Από νωρίς το πρωί, σε πολλές οδικές αρτηρίες της Αττικής παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα, καθώς, λόγω 24ωρης απεργίας, οι συρμοί του μετρό και του τραμ παραμένουν ακινητοποιημένοι.
Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή (12/1)ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2 και 3) και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12:00 έως τις 15:00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ).
Το επιβατικό κοινό θα μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, που θα κινηθούν κανονικά. 
Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Την ίδια στιγμή, χάος στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας έχει προκαλέσει η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, αυξημένη είναι η κίνηση στον Κηφισό, και στα δύο ρεύματα, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη και στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, από το Μαρούσι έως και την Αλεξάνδρας.
Μποτιλιάρισμα υπάρχει και στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Συγγρού, στη Σταδίου, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και τη Φιλελλήνων.
Κίνηση παρατηρείται ακόμη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Ηλιουπόλεως, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά και στο παραλιακό μέτωπο, στην Ποσειδώνος, από Αλίμου έως Αμφιθέας.
Δείτε παρακάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ , αλλά και από την ένταση στο Σύνταγμα
PHOTO GALLERY

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)