Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πού πήγε το «καθαρή έξοδος», Αλέξη; Μεταλλάσσεται σε… υβριδικό μνημόνιο;



Πού πήγε το «καθαρή έξοδος», Αλέξη; Μεταλλάσσεται σε… υβριδικό μνημόνιο;
Ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, όπως είναι γνωστόν, με 154 «ναι» ο αντεργατικός, ανταπεργιακός και αντιλαϊκός νόμος, με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.
Η διάταξη για την κατάργηση της απεργίας συγκέντρωση 155 θετικές ψήφους, καθώς την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ανεξάρτητη και πρώην βουλευτίνα της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής Β’ Πειραιά, που εντάχθηκε αμέσως μετά ως… συνεργαζόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, πρώην επικεφαλής της νυν «Ανεξάρτητης» Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Έξω από τη Βουλή τα «κατηργημένα ΜΑΤ» του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν ρεσιτάλ αυθαιρεσίας σε βάρος των διαδηλωτών της ΛΑ.Ε, ενώ εντός της αιθούσης της Ολομελείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει λαό και εργαζομένους ότι «λέρωσε τα χέρια του» με δύο μνημόνια και μια μετάλλαξη για το καλό τους.
Είπε πολλά και έπεισε τελικά όλους όσοι κλαίνε κάθε 5η Ιούλη αλλά και αυτούς που ρίχνουν μαύρο δάκρυ κάθε Πρωτομαγιά για τη νάρκη στην απεργία.
Τι δεν ακούστηκε από το στόμα του; Το «clear exit», η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια δηλαδή. «Το ερχόμενο καλοκαίρι αφήνουμε πίσω μας τη δυσκολότερη περίοδο που βίωσε η χώρα από το 1974 και μετά», είπε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας, δείχνοντας «clear» πως χαμηλώνει τον πήχυ της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018», δείχνοντας καθαρά πως εγκαταλείπει σταδιακά και με ελαφρά πολιτικά πηδηματάκια το σχετικό κυβερνητικό αφήγημα.
Άλλωστε, το είχε προετοιμάζει τόσο μέσω του υπουργού Εσωτερικών ΠάνουΣκουρλέτη όσο και μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΓιώργουΧουλιαράκη. Άσε που το είχε βγάλει και «clear» φιρμάνι ο επικεφαλής των ευρωπαίων στους «δεσμούς», ο Ντένκαν Κοστέλο.
Για να μην αναφερθούμε για στα όσα θέλει η γερμανική κεντρική τράπεζα, ηBundesbank δηλαδή, αλλά και το γερμανικό και ντόπιο κεφάλαιοΠροληπτικό πλαίσιο στήριξης για τη… μετά το μνημόνιο εποχή
Συμπέρασμα: είτε με «καθαρή έξοδο» είτε με «θολή έξοδο» είτε με «αυτοδύναμη έξοδο», πάμε ντογρού σε ένα «υβριδικό μνημόνιο», ήτοι σε δάνεια χωρίς χαμηλό επιτόκιο, ήτοι με νέα μέτρα λιτότητας, ήτοι με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κτλ. και ολοκληρωτικό ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)