Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

27,60 ευρώ τα διόδια στο ταξίδι με επιστροφή Καλαμάτα - Αθήνα με τις νέες αυξήσεις

ELGREKO

Μπορεί η απόσταση πλέον με τους νέους δρόμους να έχει ελαχιστοποιηθεί και να διαρκεί κάτι περισσότερο από 2 ώρες, αλλά πλέον ο οδηγός οφείλει να βάλει βαθιά την τσέπη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία»Το ποσό των 27,60 ευρώ πληρώνει συνολικά (13,80 ευρώ τη φορά) για διόδια στους αυτοκινητόδρομους ένας Καλαματιανός, για να πάει και να έρθει στην Αθήνα, μετά τις νέες τιμές.
Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” πληρώνει: Στην Καλαμάτα (Πήδημα - Αρφαρά), 1,90 ευρώ. Στη Βελιγοστή 1,25 ευρώ. Στη γέφυρα Μάναρη 1,90 ευρώ. Στη Νεστάνη 2,35 ευρώ. Στο Σπαθοβούνι 2,50 ευρώ. Στην Ολυμπία Οδό πληρώνει: Στον Ισθμό 1,80 ευρώ. Στην Ελευσίνα 2,10 ευρώ.
Συγκεκριμένα με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» (νόμος 3559/2007, όπως διαμορφώθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018 προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 (ώρα 00:00 της 8/1/2018), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του Έργου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2018.
Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και μετά από τέσσερα συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στους παρακάτω πίνακες. Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) δεν επηρεάζονται (λόγω στρογγύλευσης) και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2017.
Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.


YPOYRGEIO METAFORON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)