Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Οι Βόμβες των Drones του Ισλαμικού Κράτους

Τα εξοπλισμένα, εμπορικής προέλευσης, drones είναι πλέον μία πραγματικότητα που όλοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.Ο Nick Waters παρουσιάζει στον ιστότοπο bell¿ngcat τους τύπους των βομβών με τις οποίες εξοπλίζει τα drones του το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Ο Nick Waters είναι πρώην αξιωματικός του πεζικού του βρετανικού στρατού.



Η διάδοση των οπλισμένων, εμπορικής προέλευσης, drones είναι μέρος της πραγματικότητας των συγκρούσεων στο Ιράκ και στη Συρία. Η Jund Al Aqsa, η Hezbollah, το αυτοαποκαλούμενο ΙΚ και οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν όλοι χρησιμοποιήσει εμπορικά drones, τροποποιημένα ώστε να φέρουν
αυτοσχέδιες βόμβες ή όπως στην περίπτωση της Hezbollah υποπυρομαχικά από βόμβες διασποράς. Οι τύποι των πυρομαχικών που φέρονται από drones ποικίλει εντυπωσιακά και διαφορετικά είδη βομβών έχουν εμφανιστεί στα διαφορετικά θέατρα του πολέμου. Τα είδη των βομβών εξαρτώνται από μία ευρεία γκάμα παραγόντων όπως από τους ανθρώπους που τις παρασκευάζουν και τα υλικά που είναι διαθέσιμα.

Η Βάση Δεδομένων για τις Επιθέσεις Drones περιέχει 127 εικόνες από επιθέσεις που προέρχονται από οπτικό υλικό που είχε δημοσιοποιήσει το ΙΚ μέχρι και τις 23 Μαΐου 2017. Σε ένα λογιστικό φύλλο αναφέρονται η ενωρίτερη επιβεβαιωμένη ημερομηνία που δημοσιοποιήθηκε η επίθεση, η τοποθεσία της επίθεσης, το είδος του στόχου και ο τύπος του πυρομαχικού που χρησιμοποιήθηκε. Τα δεδομένα αυτά έχουν εισαχθεί σε ένα Silkεπιτρέποντας στους αναγνώστες να τα μελετήσουν οι ίδιοι. Το συγκεκριμένο Silkπεριλαμβάνει ένα διαδραστικό χάρτη όπου μπορεί κανείς να δει λεπτομέρειες για το πως συγκεκριμένοι τύποι βομβών του ΙΚ μπορούν να βρεθούν σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Λάβετε υπόψη σας ότι το Silk δεν υποστηρίζεται πλέον και ότι οι λειτουργίες του χρειάζονται κάποιο χρόνο για να κατανοηθούν αλλά μόλις γίνει αυτό είναι ένας άριστος τόπος για να βλέπετε δεδομένα.

Για τη συνέχεια Con_ops

infognomonpolitics.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)