Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Κατεστημένο είμαι, ό,τι θέλω λέω

Related imageΝαπολέων ΛιναρδάτοςΠαλαιοτέρα ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης είχε πει σχετικά με την  «Παρέλαση Υπερηφάνειας» των ομοφυλόφιλων ότι “Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες ''είμαι περήφανος που έχω αυτιά''. Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά.» Το έντυπο της πολιτικής ορθότητας, Lifo, κριτίκαρε τον κ. Σιμαρδάνη γι’ αυτή του τη δήλωση, επιχειρηματολογώντας ότι επιβάλλεται οι ομοφυλόφιλοι να αισθάνονται υπερήφανοι λόγω των διώξεων και των διακρίσεων που έχουν υποστεί. Το ερώτημα εδώ είναι γιατί τότε, η Lifo και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, δεν είναι υπέρ των εθνικών παρελάσεων, δεν έχουν οι Έλληνες υποστεί διώξεις και διακρίσεις σχεδόν σε όλη την  διάρκεια της ιστορίας τους; 

Είμαι σίγουρος ότι η Lifo θα απαντούσε ότι η εθνική ταυτότητα και υπερηφάνεια είναι ξεπερασμένες έννοιες, εκτός βέβαια αν αυτοί που τις επικαλούνται
τυγχάνουν να είναι Σκοπιανοί, όποτε σε αυτή την περίπτωση, είναι φυσικό να αισθάνονται υπερήφανοι για μια εθνική ταυτότητα που κάθε σοβαρός ιστορικός στον πλανήτη κατανοεί ως μια άκρως γελοία και ιδιαίτερα πρόσφατη μυθοπλασία. Αν ανήκεις στο προοδευτικό κατεστημένο, μπορείς να λες ό,τι θέλεις, μπορείς να αλλάζεις του κανόνες κριτικής και επιδοκιμασίας ανάλογα με τις πολίτικες ανάγκες και επιδιώξεις σου. 

Φαντασθείτε ένα κοινό πολίτη να πηγαίνει στο δικαστήριο και να έχει ως κύριο επιχείρημά του την άγνοια του νόμου. Το προοδευτικό κατεστημένο θα ούρλιαζε για τον «Ελληναρά» που ακόμα δεν έχει μάθει να συμπεριφέρεται ως ένας σύγχρονος Ευρωπαίος πολίτης. Εκτός αν αυτός ο «Ελληναράς» είναι ο πρώην υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση τα προοδευτικά ΜΜΕ επευφημούν την αθώωση λόγω άγνοιας του νόμου. 

Φαντασθείτε τενδεχόμενο που ένας Κρητικός είχε σκοτώσει ένα παιδί με μια «στραβή» μπαλοθιά, πόσα θα είχαμε ακούσει αυτές τις μέρες για τον πρωτογονισμό και τα βάρβαρα έθιμα των Ελλήνων. Αλλά η «στραβή» προήλθε από έναν Ρομά, οπότε το προοδευτικό κατεστημένο δεν είχε και πολλά να πει για το συγκεκριμένο περιστατικό.  

Αν εκφράζεις το προοδευτικό κατεστημένο μπορείς να λες ό,τι θέλεις. Η πραγματικότητα είναι μια εύκαμπτη ύλη και υπάρχει για να προσαρμόζεται στις αναγκαιότητες της πολιτικής ορθότητας. Η ομοιομορφία πολιτικής σκέψης που ανθεί σε δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, ριάλιτι σόυ, εβδομαδιαία περιοδικά, το ραδιόφωνο μέχρι και το δημοτικό και το πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα σκέψης που δεν επιδέχεται ακόμα και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες μια λογικής εξέτασης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)