Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Μια βραδιά στο Facebook με τους Παραιτηθείτε

«Αυτά, βρε, είναι νοικοκυροκόριτσα» μου είπε η γυναίκα μου. «Τα μπλουζάκια τους τα βγάζουν από τα μπαούλα, τα φοράνε, τα πλένουν και τα ξαναφοράνε. Δεν είναι σαν τις δικές σας τις τσαπατσούλες και τις ανοικοκύρευτες που γυρίζουν από παραλία σε παραλία και από camping σε camping».

Ήταν βράδυ. Και ήταν ή ώρα που τα ζευγάρια, αντί να χαλαρώνουν, αρχίζουν να ζαλίζουν ό ένας τον άλλον. Με θέματα συνήθως άσχετα.

«Τι είναι πάλι; Βγήκε κανένα καινούργιο απορρυπαντικό; Αφού όλα τα ρούχα μας, τα δίνουμε έξω για πλύσιμο και σιδέρωμα» της απάντησα με σκοπό να της χτυπήσω το αδύνατο της σημείο. Αυτό της αποφυγής ορισμένων οικοκυρικών συνηθειών.

-Αν δεν πετάξεις την μπηχτή σου, δεν μπορείς. Για το απορρυπαντικό, πάντως, δεν έπεσες έξω. Μόνο που δεν είναι για τα ρούχα. Είναι για να καθαρίσει η βρωμιά και η λίγδα που έχει γεμίσει η πατρίδα μας τα δύο τελευταία χρόνια.

Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει και ούτε και την ρώτησα τι εννοούσε.

«Αυτή τη φορά, θα πάω και εγώ» συνέχισε μόνη της. «Στις 20 του Ιούνη υπάρχει συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Για να ξεκουμπιστείτε και να φύγετε. Έχει δημιουργηθεί και σελίδα στο Facebook. Θα απαντήσω από την σελίδα σου ότι ενδιαφέρομαι.

-Μην τολμήσεις να απαντήσεις από το προφίλ μου. Άνοιξε δικό σου λογαριασμό και απάντησε ότι γουστάρεις. Δεν θέλω να γίνω ρόμπα στους συναδέλφους μου.

-Ίσα-ίσα που θα ανέβουν οι μετοχές σου. Θα μαζευτούμε όλοι εμείς του δημοκρατικού τόξου. Όλοι όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη».

Αυτή η αναφορά της στην Ευρώπη, με μπέρδεψε.

«Ρε γυναίκα, ποιοι κάνουν τελικά την συγκέντρωση;» την ρώτησα. « Οι Παραιτηθείτε η οι Μένουμε Ευρώπη;»

-Οι Παραιτηθείτε την κάνουν αλλά σίγουρα θα έρθουν και πολλοί φίλοι μας από αυτούς που θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη. Είναι και αυτοί Δημοκράτες, που νοιάζονται για την σωτηρία της πατρίδας μας.

-Ναι, είσαστε πολύ Δημοκράτες. Μόνο που βιάζεστε να μας σώσετε. Γιατί δεν περιμένετε να τους διώξετε στις εκλογές, την ρώτησα.

-Θα είναι αργά τότε. Δεν θα έχει μείνει τίποτα.

«Μη φοβάσαι, ρε. Τα ΕΣΠΑ είναι ατέλειωτα» της είπα γελώντας μόνος μου.

Αυτό με τα ΕΣΠΑ, δεν έπρεπε να της το πω. Ήταν που άναψε την συζήτηση.

«Αμ δε! Τίποτα δεν θα μείνει» μου απάντησε, «θα τα έχουν φάει όλα οι δικές σας, οι ξελιγωμένες. Μας άνοιξε τα μάτια η σελίδα των Παραιτηθείτε. Ορίστε! Εμείς μιλάμε με στοιχεία. Μπες μέσα να ξεστραβωθείς λίγο.

Και αφού πρώτα την έδιωξα από δίπλα μου, για να μη με ζαλίζει, μπήκα στην σελίδα των #Παραιτηθείτε#.

Ήταν πράγματι ακλόνητα τα στοιχεία για τα χρυσά κορίτσια του ΣΥΡΙΖΑ.



Από την νεολαία, την ΑΥΓΗ και τα κινήματα, νέες κοπέλες είχαν διορισθεί σε κρατικές θέσεις.

Αναπόφευκτη η σύγκριση με το παρελθόν της συνετής διαχείρισης.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, κανένα από τα όμορφα κορίτσια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν διορίσθηκε σε κρατική τράπεζα η οργανισμό.

«Ίσως, γιατί αυτά έμπαιναν απευθείας στην Βουλή» σκέφθηκα.

Το ότι μία Έλενα Ράπτη -που στα εικοσιπέντε της το βιογραφικό της έγραφε σαν κύρια επαγγελματική απασχόληση την φιλανθρωπία -δεν άφηνε Σαββατοκύριακο για Σαββατοκύριακο που να μην τρέχει στην Μύκονο και δεν πήγαινε φυσικά σε camping- δείχνει αν μη τι άλλο την αισθητική υπεροχή των φιλελέδων στην επιλογή των διακοπών τους.




Το ότι μια Εύα Καϊλή -που είναι καλύτερα να την βλέπεις χωρίς να μιλάει, παρά να την ακούς να μιλάει χωρίς να την βλέπεις- βρέθηκε να λέει ειδήσεις στο MEGA, κανένα δεν ενόχλησε.



Είναι, φυσικό βέβαια, γιατί τα χρήματα που έπαιρνε αυτό το κορίτσι δεν τα έδινε το κανάλι από τις τσέπες των φορολογουμένων, αλλά από τις τσέπες των τραπεζών που έδιναν δάνεια με αέρα.

Μόνο που τις τράπεζες τις πληρώσαμε εμείς και ένα κορίτσι που με τα τυπικά προσόντα του δεν θα έκανε ούτε για Receptionist σε ξενοδοχείο all inclusive της Χαλκιδικής βρέθηκε στην Ευρωβουλή. Παρέα φυσικά με τον Ζαγοράκη.

Είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να προωθεί όμορφα κορίτσια, ποδοσφαιριστές, μοντέλα, τηλεπαρουσιάστριες ακόμα και βιζιτούδες σε οποιαδήποτε θέση νομίζει ότι του κάνει. Αλλά τρελαίνεσαι με το μένος των φιλελέδων απέναντι σε οποιαδήποτε διορισμό Συριζαίου.

Εντυπωσιάζονται οι Παραιτηθείτε με τους μισθούς που παίρνουν κάτι μ@λακιστήρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανάλια και εφημερίδες ψάχνουν με το μικροσκόπιο την Διαύγεια.

Μπαίνουν στο προφίλ του κάθε νεοπροσληφθέντα στο Facebook και ξεψαχνίζουν κάθε μ@λακία που έκανε στο παρελθόν του.

Ρωτάνε και ξαναρωτάνε εάν είχε ποτέ δουλέψει στην ζωή του.

Λες και όλο αυτό το σκυλολόι των πολιτικών που μπήκαν στη Βουλή από τα εικοσιπέντε τους είχε ποτέ δουλέψει.

Το ότι άτομα που διορίζονται σε κρατικές θέσεις των 1.500 και 2.000 €, είναι άτομα περιορισμένων ικανοτήτων, αυτό δεν προξενεί σε κανένα εντύπωση.

Μήπως ο συρφετός των συμβούλων που είχαν διοριστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν καλύτεροι;

Όχι. Το ίδιο άχρηστοι ήτανε. Κολλημένοι, όμως, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τον Καρανίκα είναι οι δεξιοί.

Και για να κάνουμε το φαιδρό αυτό κείμενο φαιδρότερο, φίλη μου δικηγόρος, που χρόνια νταραβερίζεται με κυβερνητικούς συμβούλους κάθε χρώματος , έτυχε να συναντήσει τον Καρανίκα.

«Καλός είναι, μωρέ, αυτός ο κακομοίρης» μου είπε. «Και πολύ εξυπηρετικός. Και ξέρεις κάτι; Δεν είναι τόσο άσχετος όσο τον παρουσιάζουν οι άλλοι».

Ναι, ο Καρανίκας που φτιάχνεται με την Μενεγάκη των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ το χρόνο, βρήκε δουλειά με χίλια πεντακόσια ευρώ. Και αυτό τους πείραξε. Και δεν τους πειράζει που μια μεγαλομπεμπέκα χαριεντίζεται κάθε πρωί με γυμναστές και μαγείρους και την χρυσοπληρώνει ένα άθλιο κανάλι με δανεικά και αγύριστα τραπεζών. Και μάλιστα τραπεζών που σώθηκαν με τα λεφτά μας.

«Είναι τα παιδιά των καταλήψεων. Είναι φερέφωνα του κόμματος» ουρλιάζουν οι σοβαροί δημοσιογράφοι, που αυτοί δεν είναι φερέφωνα των αφεντικών τους.

«Παιδιά με πτυχία και μεταπτυχιακά είναι άνεργα και αυτός – για τον Καρανίκα πάντα λένε- με την πρώτη πήρε χίλια πεντακόσια» ωρύονται τα πρωινά δίδυμα ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών παρουσιαστών, που όχι μόνο πούλησαν τους συναδέλφους τους όταν έπεσαν έξω οι σταθμοί τους, αλλά και την ίδια τους την μάνα μπορεί να πουλήσουν για εκατό ευρώ.

Μα, ρε παιδιά, χίλια πεντακόσια ευρώ δεν φτάνουν σε σοβαρό φιλελέ ούτε για ένα weekend στη Μύκονο.

Οι original φιλελέδες, αν δεν είναι λαμόγια να κάνουν καμία αρπαχτή από τα μέσα, δεν καταδέχονται αυτούς τους μισθούς.

Οι σοβαροί #Παραιτηθείτε# στήνουν εταιρείες Δημοσίων σχέσεων και αναλαμβάνουν εράνους ιδρυμάτων με ποσοστά επί των εισπράξεων.

Παίρνουν χορηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να πλασάρουν τον καρκίνο σαν μολυσματική ασθένεια.

Το Δημόσιο είναι για την πλέμπα.

Τα χρυσά παιδιά των #Παραιτηθείτε# φτιάχνουν blogs για διαφημίσεις τραπεζών. Μοντάρουν εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, που αναλαμβάνουν αναδιαρθρώσεις απλήρωτων δανείων ή ξεπουλήματα κρατικών εταιρειών.

Αν σας κάνει εντύπωση, πως η κόρη η ο γιος ενός ευπατρίδη #Παραιτηθείτε# αναλαμβάνει δουλειές εκατομμυρίων, είναι γιατί οι νεοφιλελεύθεροι αξιοποιούν το δόγμα των ίσων ευκαιριών.

Έχουν ίσες ευκαιρίες τα παιδιά των Κολεγίων και τα παιδιά που αποφοίτησαν από άθλια δημόσια ιδρύματα.

Δεν φταίνε οι νέοι Παραιτηθείτε, εάν οι πατεράδες τους άρπαξαν τα χρήματα που μοίρασαν οι Αμερικάνοι με το δόγμα του Τρούμαν, δεν επέστρεψαν ποτέ τα δανεικά που πήραν από τις Τράπεζες ή έκλεισαν αντισταθμιστικές δουλειές με ξένους Προμηθευτές δημοσίων οργανισμών.

Δεν φταίνε τα χαρισματικά παιδιά των Παραιτηθείτε εάν μπήκαν σε δουλειές που στήθηκαν με λαθρεμπόρια, μεσιτείες, πωλήσεις όπλων και δημόσιες εργολαβίες.

Αυτά αξιοποιούν τις ευκαιρίες της ελεύθερης οικονομίας.

Τα φιλοπρόοδα και εργατικά παιδιά των #Παραιτηθείτε# έχουν την ίδια πρόσβαση και την ίδια αντιμετώπιση από το τραπεζικό σύστημα με τα παιδιά της εργατικής τάξης.

Αυτοί οι προβληματισμοί έπρεπε να μπουν στην άκρη. Η σελίδα των #Παραιτηθείτε» με περίμενε για την συνέχεια σε άλλους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που καταστράφηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.

«Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν παραιτηθούν, θα εξαφανιστούν, γι’ αυτό και δεν φεύγουν από την εξουσία» είναι το σοφό συμπέρασμα ενός από τους πρωτοκλασάτους #Παραιτηθείτε#.

Του μεγάλου συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, που δεν παραιτήθηκε, όταν ήταν βουλευτής και έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην εξαφανιστεί.

Και όσοι νομίζουν ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι τίποτα αριβίστες της Δεξιάς, που εγγράφουν παρακαταθήκες για μελλοντική αξιοποίηση τους από τον Κυριάκο, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Όχι! Είναι και πρώην αριστεροί διανοούμενοι, σαν τον προαναφερθέντα Πέτρο. Ευαίσθητοι, όμως, αριστεροί. Που νοιάζονται για τα αθώα παιδιά που χάνονται.



«Τον βλέπεις και εσύ τον λεβεντομ@λάκα,» μου είπε η γυναίκα μου, όταν ήρθε από πάνω μου και είδε πως χάζευα το post του Πέτρου.

-Ποιόν εννοείς; Τον Πέτρο;

-Όχι, καλέ! Τον Πολλάκη.

«Ναι, τον είδα. Αυτός φταίει για την μαφία του Μενιδίου» της απάντησα για να την κάνω να φύγει και να με αφήσει να χαζέψω με την ησυχία μου και άλλες δημοσιεύσεις.

Αν είσαστε έξυπνοι, διαβασμένοι, ενός τέλος πάντων επιπέδου και κοροϊδεύετε τους Παραιτηθείτε σαν δεξιά και αγράμματα σούργελα, για μια ακόμη φορά κάνετε λάθος.

Οι Παραιτηθείτε έχουν και αυτοί στις τάξεις τους μορφωμένους και στοχαστές.

Έχουν τον Μπογδάνο, που έχει κάνει την τηλεοπτική του εκπομπή το επίσημο βήμα της προβολής τους.

Έχουν σοβαρούς δημοσιογράφους, που φιλοξενούν -σε δημόσιες απλήρωτες συχνότητες- άτομα που βρίζουν το Δημόσιο.




Έχουν ανθρώπους που προβληματίζονται.

«Φταίει κανένας Σόιμπλε για τις πολύμηνες και προβοκατόρικες διαπραγματεύσεις του 2015, για το κλείσιμο των τραπεζών και για τα capital controls που εκτόξευσαν το χρέος κατά αρκετά δισ.;» ρώτησε κάποιος, χωρίς να πάρει απάντηση.

«Είναι το ίδιο χρέος, που τώρα αυτός ο τυχοδιώκτης πρωθυπουργός που το εκτόξευσε, ζητάει με θράσος να μειωθεί ξανά, παρότι στο παρελθόν μειώθηκε κατά 50 % με το PSI -κάτι που όλοι σχεδόν στην Ελλάδα το ξεχνούν!- ρώτησε ένας άλλος που προφανώς δεν ήθελε να ξεχάσουμε τα κατορθώματα του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

«Είναι πολλοί οι Παραιτηθείτε, Αλέξη» μου είπε η γυναίκα, όταν με είδε και χάζευα μια άλλη συνέντευξη. «Και δεν είναι μόνο δεξιοί» συμπλήρωσε.

-Ναι, δεν είναι μόνο οι δεξιοί που καραδοκούν να σώσουν την χώρα. Υπάρχουν και οι ανάλογοι αριστεροί.

-Το γελάς; Ορίστε , βρε. Μια Ασπα Γεωργατσέλη όταν την ρώτησαν εάν υπάρχει κομματική γραμμή στη συγκέντρωση απάντησε αρνητικά.

«Για αυτό καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, να κατέβουν στο Σύνταγμα» δήλωσε το ακομμάτιστο κορίτσι.

«Όλοι κάποτε ψηφίσαμε κάποιους και πάλι κάποιους θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές. Σε αυτή την συγκέντρωση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, διότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει επιτέλους να παραιτηθεί. Υπάρχει στην κοινωνία μας και μια ήρεμη, δημοκρατική και απολύτως ειρηνική αριστερά που απείχε από τις πολιτικές εξελίξεις όλα αυτά τα χρόνια».

«Τα βλέπεις;» συνέχισε να μονολογεί η γυναίκα μου. «Υπάρχει και η ειρηνική αριστερά».

-Ναι, είναι η Αριστερά του Βολταίρου, που είπε και η Όλγα. Άντε, άσε με τώρα. Πήγε μία η ώρα και ακόμη δεν έχω τελειώσει με την σελίδα των δικών σου.

Τι έμενε ακόμη να κοιτάξω; Α, ναι. Τα posts τους με τις γελοιογραφίες.

Οι #Παραιτηθείτε# δεν στερούνται χιούμορ. Επίσημος γελοιογράφος τους ο Αρκάς. Τίγκα η σελίδα από σκίτσα του.



«Αχ, ο γλυκός μου. Τι έξυπνα που τα γράφει» μου είπε η γυναίκα μου, όταν με είδε να χαζεύω μια από τις σοφιστείες του.

«Εμ, βέβαια. Με αυτά που κάνετε τον έχετε βγάλει έξω από τα ρούχα του τον άνθρωπο» συνέχισε. «Από ΄κει που σκίτσαρε κοκόρια και χάρους, άρχισε στα γεράματα να ασχολείται μαζί σας. Θα του ΄ρθει τίποτα και θα τον χάσουμε».

-Μη φοβάσαι, ρε. Ο Αρκάς δεν χάνεται. Είναι σπάνιο είδος γεροφιλελέ. Είναι προστατευόμενο του Θέμου.



Με κοίταξε περίεργα. Το τελευταίο που της πέταξα -για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που πλασάρει τον Αρκά μαζί με κουπόνια super market- δεν της άρεσε.

«Μπορεί να είμαι φιλελεύθερη, αλλά ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καλύτερα μην διαβάζεις. Δείχνει πολλούς κώλoυς. Θα πάρουν τα μυαλά σου αέρα και θα αρχίσεις να κοιτάς και ξένους».

Δεν τόλμησα να της απαντήσω ότι, εκτός από τους κώλoυς των μοντέλων που προμοτάρει η έγκυρη εφημερίδα, βάζει και πολύ Μητσοτάκη, αλλά φοβήθηκα ότι μπορούσε να το παρεξηγήσει. Δεν είπα τίποτα.

Είχε άλλωστε πάει δύο ή ώρα. Προτίμησα να κλείσω το κοινωνικό δίκτυο και να πάρω την γυναίκα μου αγκαλιά.

«Λοιπόν, θα έρθεις και εσύ στην εκδήλωση;» με ρώτησε τρυφερά, την ώρα που ετοιμαζόμαστε να ξαπλώσουμε.

-Δεν μπορώ, θα είμαι στο Καρπενήσι σε ραντεβού την Τρίτη. Δεν θα προλάβω. Θα πάω με το αυτοκίνητο ενός επιθεωρητή μας και θα επιστρέψω με το υπεραστικό.

-Δεν χρειάζεται μωρό μου να πάρεις κανένα υπεραστικό. Θα πας στην κεντρική πλατεία και θα μπεις στο πούλμαν των #Παραιτηθείτε#.

«Και πώς θα καταλάβω, ρε γυναίκα, ποιο είναι το πούλμαν που πάει στη συγκέντρωση» την ρώτησα μπας και γλιτώσω το εικοσάευρω της επιστροφής.

«Μη σε νοιάζει, ρε χαζό» μου είπε. «Θα το καταλάβεις αμέσως. Θα έχει στο παρμπρίζ την φωτογραφία του Άδωνι, που τον δείχνει να αγκαλιάζει τον Κυριάκο. Και στα πλαϊνά το σύνθημα: Παραιτηθείτε-Ερχόμαστε».

Γ.Κ

ΥΓ1. Πιτσιρίκο, μη και την κοπανήσεις, όπως πέρυσι. Θα είμαι με την ξαδέλφη μου. Την Ράνια Κ. Που είναι και fun του Ράμφου.

ΥΓ2. Αν θέλετε να χαζέψετε μπούτια, να δείτε ξέκωλα και να βρείτε νούμερα που θα τα ζήλευε και ο Σεφερλής, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Μπείτε στους Παραιτηθείτε. Δείτε τα προφίλ τους. Διαβάστε αυτά που γράφουν. Θα σκάσετε από τα γέλια και θα περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ.

Αν όμως είσαστε σοβαροί, και όχι χαβαλέδες, μελετήστε τους opinion makers της νέας γενιάς των δεξιών. Θα καταλάβετε, ίσως, γιατί ο Τσίπρας δεν ανησυχεί για τις επόμενες εκλογές.

(Αγαπητέ φίλε, επιστρέφω Αθήνα για να πάμε μαζί στους Παραιτηθείτσες. Σκέφτομαι πως οι Παραιτηθείτε είναι ένα σατανικό δημιούργημα του Τσίπρα, για να είναι πρωθυπουργός για πάντα. Πάντως, είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν πιο γελοίοι από τους συριζαίους. Και δεν το καταλαβαίνουν κιόλας. Να είστε καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)